Teltház

2021.12.19. 07:00

Óriási sikerű POK-os gálaműsort tartottak családi körben

A Pannon Oktatási Központban mindig nagy hangsúlyt fektetnek a szeretetteljes hangulatra. Karácsony közeledtével az embereknek még inkább igényük van a családias közelségre, hogy megéljék az ajándékozás örömét, azt az izgalmat, amikor úgy érezzük, hogy sikerült valami igazán szépet, személyeset ajándékozni a másiknak. Ezért a legnagyobb családi ünnep alkalmából az iskola tehetségei gálaműsort adtak a meghívott vendégeknek és a szülőknek. Ez volt a diákok első karácsonyi ajándéka szeretteiknek, ami boltban nem kapható: színdarabbal, versekkel, dalokkal és sok zenével.

Török Tímea

Fotó: LI

December 17-én este 18.00 órára a színházba voltunk hivatalosak. Ezen a péntek estén azonban nem a Bartók Kamaraszínház színészei léptek a színpadra, hanem a POK diákjai. De nem maradtak a szokásos teltházas nézőtér és a vastaps nélkül ezen az estén sem a zajos sikerhez szokott falak. Egy év kényszerű kihagyás után a POK az elmúlt pénteken tartotta meg tizedik alkalommal a karácsonyi műsorát. Ahol a tehetséges diákok számtalan rendkívüli pillanattal ajándékozták meg a nézőtéren ülő családtagjaikat. 

 

A gálaműsoron a vendégeket Baráth Gyula nevelési igazgatóhelyettes köszöntötte, majd átadta a szót az intézményvezetőnek. Borgulya Zoltán a Pannon Oktatási Központ igazgatója ünnepi gondolatai szerint:

 

-Különleges hangulatú időszak az advent, amely a várakozásról, a készülődésről szól, és éppen ez a készülődés az, ami megadja az ünnep rangját, súlyát. Egy gyertya lángja még nem tűz, de benne van a melegség ígérete. Két gyertya még nem világosság, de magában hordozza a fény legyőzhetetlenségének az üzenetét. Három gyertya még nem a megérkezés, de bizonyítéka annak, hogy a várakozással megszentelt remény születőben van. A négy adventi gyertya: még nem a várva várt pillanat beteljesülése, de az idő végét jelzi, a karácsony eljövetelét, a Megváltó születését.

 

Az adventi koszorú fényei, a négy gyertya évszázadok óta a biztosan bekövetkező, mindannyiunkra váró örömhírre figyelmeztetnek. Arra, hogy nem vagyunk reménytelenül magunkra hagyva és kiszolgáltatva a sötétségnek örökre ebben a világban. A szeretet ünnepe összeköt minket világszerte, az embertársaink megbecsülése, elfogadása pedig egy olyan nélkülözhetetlen tulajdonság, ami elengedhetetlen, a társadalmi fejlődés záloga, az együttélés alapja. - fogalmazott az igazgató. 

 

Márai Sándor szavait idézve elmondta, hogy "szeretetet kapni nem lehet, mindig csak adni kell!" Ezen gondolatsor mentén azt kívánta, hogy minél többet adhassunk egész életünkön át, s így minél több maradjon nekünk belőle- mondta el Borgulya Zoltán igazgató ünnepi beszédében. 

 

Mind a négy művészeti ág együttes szereplése tette teljessé a gálaműsort. A zene, tánc és dráma a színpadon, míg a képzőművészet a színház előterében megrendezett kiállításon képviseltette magát. Az iskola saját zenekara, a szóló zenész és énekes diákok lenyűgöző előadása, de az irodalmi szemelvények, versek, adventi témájú jelenetek és a szépen megszerkesztett műsor is - az érintett szülői elfogultság teljes hiánya nélkül - a POK karácsonyi rendezvényére varázsolták a karácsony örömét.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában