Közösen ünnepeltek

2021.12.06. 07:00

Már találkozhattak a Mikulás bácsival

Rendhagyó, békés, boldog ünnepi délutánt töltöttek el együtt a nagykarácsonyi kultúrházba érkezők szombaton délután.

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Nagykarácsony – Nagy volt a készülődés. A rendezvény ötlet- és házigazdája Mergl István és családja mellé, segítségként fölsorakozott a Vadvirág Nyugdíjas Klub a NaTE és az Ifjúsági Klub tagsága is. A három generáció tagjai nagyszerű alkalmi kórust alkotva léptek a színpadra. A produkciójukat Horváth Csaba tanár zongorajátékával tette teljessé.

A kicsiktől a nagymamákig sokakat magával ragadott a tánc

Polgár Lilla és Molnár Stefánia az elismert művésznőkből jószívű manókká változva varázsolták el a közönségüket.

A Mikulást váró izgatott kisgyermekekkel beszélgetve megtudtuk, hogy nem is az ajándék a legnagyobb dolog egy ilyen alkalommal, hanem a vele való találkozás. Ott és akkor lehetőségük volt rá. Már az érkezésükkor megsúgták nekik, hogy a délután legfontosabb vendége nagyon kíváncsian várja a neki szóló verseket és dalokat. Aztán az adott jelre mind odarohantak hozzá és ő alig győzte végighallgatni és megajándékozni őket.

A táncház? Az egész picurkáktól a nagymamákig sokakat magával ragadott, hogy aztán szorgalmasan kövessék Panyi Anett néptánc-pedagógus és Pap Ferenc hagyományőrző vőfély instrukcióit, amiből sok ráadásos örömtánc született.

A jól előkészített eseményen aligha maradt valaki éhesen vagy szomjasan, hiszen a házigazdák igazi vendégként fogadták az odaérkezőket. A falusi vendéglátást ezúttal a kiváló töltött káposzta, a remek sütemények mellett, a müzlis, joghurtos, gyümölcsös kínálat tette teljessé. Természetesen (?!) díjtalanul.

Az esemény zárásaként Horváth Csaba pop színpadra érett, Szécsi Pál, Máthé Péter, Balázs Fecó remek dalaiból összeállított válogatásával zárta a programot.

A nagykarácsonyiak ismét egymásra találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában