A Cigiszünet kampányolt a legjobban, győztek

2021.12.21. 13:00

Már nagyon várták, így ki is tettek magukért

A Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium tegnap tartotta meg a szokásos Bánki napját.

Agárdy Csaba

Most is kiderült, a csocsó népszerű játék Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

Karácsony közelsége is biztosította azt, hogy remek legyen a hangulat. De, hogy tényleg az is lett, az elsősorban a diákoknak köszönhető, hiszen a koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben annyi szigorításban volt részük, hogy nagyon rájuk fért már egy önfeledt nap. Természetesen ne feledkezzünk el az iskola dolgozóiról, a pedagógusokról sem, akik minden segítséget megadtak a diákoknak, annak érdekében, hogy minden gördülékeny legyen. 

A programok tegnap reggel nyolc órakor kezdődtek, de ennél már jóval hamarabb vetélkedtek a diákok. A sakkverseny múlt héten kedden kezdődött, és a diákigazgató-választást megelőző kampány is zajlott már csütörtöktől. 

Régen vettek részt ennyien a Bánki napon, mindenki kitett magáért. Az új idők szavainak megfelelően e-sport is volt, ami nagy népszerűségnek örvendett, de természetesen a „klasszikusokban” is összemérték erejüket a diákok, hogy csak a nagy pingpongcsatákat említsük meg. 

Schőn-Kratzmayer Beatrix

A nap fénypontja a diák­igazgató-választás volt. A Cigiszünet elnevezésű párt nyert, és így Kovács Dominik révén ők adták a diákigazgatót. Az iskola kulcsát ünnepélyes keretek között az igazgató Schőn-Kratzmajer Beatrix adta át az „utódjának”. 

A nap végére maradt talán a legnagyobb érdeklődéssel várt esemény, a diák–tanár kispályás labdarúgó-mérkőzés. Telt ház előtt, remek hangulatban a Cigiszünet együttese próbálta az évek során a tanári karral szemben felgyülemlett bántalmait egalizálni. Esetünkben a végeredmény másodlagos, ezúttal tényleg a részvétel volt a fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában