Mezőfalva

2021.12.07. 13:00

Házról házra járt a jóságos Mikulás a hétvégén

Többéves hagyomány Mezőfalván, hogy a Kiss Kálmán Művelődési Ház szervezésében házhoz megy a Mikulás a településen élő kisgyermekekhez. A jóságos puttonyos az idén is sorra járta a falu utcáit, sőt még más településekre is ellátogatott. A hétvégi akcióról a résztvevőket kérdeztük.

Horváth László

– A két nap alatt több mint ötven helyen kopogtatott be a mezőfalvi Mikulás – mondta érdeklődésünkre Nagy Csilla szervező, akitől megtudtuk még a következőket is: – Külön érdekesség, hogy a gyerekek mellett idősebbek, felnőttek is igényelték a programot. Az idei alkalommal nemcsak Mezőfalván, hanem Rácalmáson, Nagyvenyimen és Dunaújvárosban is megjelenik a társaság. Az előre megbeszélt helyszíneken és időpontokon kívül lesznek helyek, ahova meglepetésként érkezünk majd – hallottuk a rövid információt az indulás előtti pillanatokban. 

Nagy Csilla, Takler István, Papp Márta Aliz és Ács Zsófi (h)


– Útra készen vagyunk, indulás! – Ezt a parancsot maga a Mikulás (civilben Takler István) adta ki, hiszen az ajándékokkal dugig rakott kis autót sokan és nagyon várják. István, aki egyben a helyi önkéntes tűzoltóság tagja is, már harmadik éve alakítja a gyerekek nagy kedvencét. A fellépésére várhatóan ezúttal sem lesz panasz egyetlen háznál sem, zenés, táncos, éneklős belépőkkel állnak majd a kapukban, vagy az ablakok előtt. 
– Természetesen a vírushelyzetet figyelembe véve látogatjuk az embereket, így a lakásokba nem megyünk be, csak a kapuban, vagy az ablakon keresztül adjuk át az ajándékokat. Tehát a Mikulás már nem settenkedik be a kéményen, de ettől még minden gyerek boldog lesz! 

 

A Kincses családnál már nagyon várták a Mikulást Fotók: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában