Nagyvenyim

2021.12.07. 14:00

Csengettyűmuzsikát és szép énekeket hallhattak

Nagyvenyimen koncertekkel várták advent második vasárnapján a település lakosait a meghitt közösségi együttlétre, a gyertyagyújtás közösségi ünnepére.

Horváth László

Nagyvenyimen is szaloncukor és gyümölcs várta a gyerekeket mikulás alkalmával Fotók: a szerző

A Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében 15.30-tól a Szent Cecília Ének- és Zenekar előadásával hangolódhattunk az ünnepi pillanatokra. 16 órakor a művelődési ház kertjében lévő adventi koszorúnál Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere osztotta meg adventi gondolatait. Beszédében kiemelte, hogy a mai rendezvény is méltó az ünnephez. 

A Szent Cecília Ének- és Zenekar nyitotta meg az adventi műsort

A koncert egyik dalában fogalmazódott meg kérdésként, hogy befogadjuk-e azt, ami körül vesz minket, vagy egyszerűen kiiktatjuk? Amikor ezeket a hangokat hallottuk, szép perceket megértük, nem kérdés, hogy az itt lévők ezeket a szép perceket biztosan befogadják. Az adventi készülődés egy út, amelynek végén ott lebeg a karácsony boldogságos ünnepe. A legfontosabb maga az út, az, ahogyan ide eljutunk a befelé fordulással, a meghitt és örömteljes várakozással. Második és harmadik gondolatként a Mikulás előestéjét és az ilyenkor szokásos testvértelepülési látogatásokat említette Vargáné Kaiser Katalin. 

Varázslatos volt a Szironta Együttes harangjátéka

A gyertyagyújtás után újra a zene kapott főszerepet. A Szironta Együttes élő harangkoncertje nyújtott csodálatos és felemelő pillanatokat a hallgatóságnak. 

Vargáné Kaiser Katalin gyújtotta meg a második gyertyát

A 2004-ben alakult besnyői együttes gyökerei egészen 1995-ig nyúlnak vissza. Az elmúlt évek alatt számos sikert megélhettek országos szinten. Bár tagjaik egy része kicserélődött, de egy dolog soha nem változott, az a cél, amit kitűztek és napról napra pontosabban akarnak megvalósítani: megismertetni a csengettyűket, lehetőséget teremteni Besnyő község és a térség lakóinak az igényes, kulturált szórakozásra értékteremtő rendezvények segítségével. 

„A feladat adott: fellépéseken veszünk részt, rendezvényeket szervezünk, projekteket valósítunk meg. Mindezt úgy, hogy elsősorban zenélünk. Azért, mert szeretünk zenélni.” – olvashatjuk a Szironta Együttes internetes honlapján. 

A nagyvenyimi adventi rendezvényének befejezéseként a Fontana Női Kar – korábbi nevén Nagyvenyimi Női Kar – mini koncertjét láthatták és hallhatták az egybegyűltek a második ünnepi hétvégén. 

 

Nagyvenyimen is szaloncukor és gyümölcs várta a gyerekeket mikulás alkalmával Fotók: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában