Dunaújváros

2021.12.01. 14:00

Angyalkák, szívecskék, csillagok és gömbök

A Pannon Oktatási Központ fiataljai szeptember óta készülnek a körforgó adventi díszítésére

Molnár Emese

A Pannon Oktatási Központ a társadalmi szerepvállalás jegyében már jó néhány évvel ezelőtt úgy határozott, hogy szívesen gondozásba venné a Dózsa György út végén lévő körforgót. Akkor, első alkalommal is a karácsony adta az alkalmat ahhoz, hogy ezzel is hangulatosabbá tegyék a látképet. Azóta nemcsak advent, hanem húsvét alkalmából is feldíszítik a körforgót. A magángimnázium fi ataljai most is kitettek magukért, múlt héten csütörtökön vonult ki a csapat, hogy az adventi időszak kezdetére elkészítsék a körforgó dekorációját. Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A Pannon Oktatási Központ gondozásában lévő Dózsa György úti körforgó ünnepi díszben pompázik: a magángimnázium fiataljai most is kitettek magukért, múlt héten csütörtökön vonult ki a csapat, hogy az adventi időszak kezdetére kidekorálja a körforgót.

Fehériné Hamucska Andrea

Fehériné Hamucska Andrea, az iskola rajztanára elmondta, a karácsonyi készülődés mindig izgalmas esemény a gimnázium tanulói, főleg a rajzszakkörös diákok számára, lelkesen kiveszik a részüket az iskola épületének és a körforgónak a dekorációjából.

A körforgós projektre tulajdonképpen már szeptember óta készülnek, hogy idén is különleges díszítéssel varázsoljanak adventi hangulatot.

Lelkesen készítették a díszeket a rajzszakkörösök

Körülnéztek, hogy milyen alapanyagokból dolgozhatnak, illetve miket kell még beszerezniük az elképzeléseik megvalósításához. Ebben az iskola minden támogatására számíthattak. A többi között kartondobozokat borítottak piros és arany színű fóliával, masnikat gyártottak, angyalkákat, csillagokat, szívecskéket és más karácsonyi motívumokat készítettek sablon alapján, amelyet akrilfestékkel színeztek, hogy jobban bírja az időjárás viszontagságait. A körforgó központi eleme a négy nagy adventi gyertya, ezekhez felállítottak vázakat, amelyekre a díszeket is rögzítették. Természetesen a fényfüzérek sem hiányozhatnak a kompozícióból, amelyet már minden arra közlekedő megcsodálhat. A tanárnő elmesélte azt is, hogy több gyerek arra kérte a szüleiket, tegyenek több kört a díszek körül. – A körforgó díszítésével szeretnénk hozzájárulni a városrész adventi hangulatának megteremtéséhez is – hangsúlyozta a tanárnő.

A magángimnázium fiataljai most is kitettek magukért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában