CityRocks

2021.12.20. 12:00

A világ minden tájára eljutott ezáltal a hírünk

November elején mutatták be a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett CityRocks flashmob koncertfilmjeit, amelyeket azóta egymilliónál is többen néztek meg a produkció közösségi felületein – tájékoztatták lapunkat a szervezők. 

duol.hu

Dunaújvárosi fiatalok is közreműködtek a produkcióban Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A sikerben szerepe van annak, hogy a rendezvényről a világ több vezető könnyűzenei orgánuma, így a New Musical Express, a Kerrang vagy éppen a Rolling Stone magazin is hírt adott. A Linkin Park New divide című számának Dunaújvárosban elhangzott feldolgozását pedig maga Mike Shinoda, a világsztár zenekar alapítója is megosztotta saját Twitter profilján. 

– Számos hazai és nemzetközi hír- és zenei oldal írt a rendezvényről, a megjelent videófilmekről, és világ minden tájáról érkeztek visszajelzések, üzenetek, gratulációk a koncerttel és filmekkel kapcsolatban. Amikor több száz zenész egyszerre játszik, abban fantasztikus erő, zenei alázat és szeretet van. Ezt a varázslatos hangulatot csak részben tudják visszaadni a videók. De hogy így is mennyi minden átszűrődik rajtuk, azt jól mutatják a reakciók – idézi a közleményt Révész Zsoltot, a CityRocks kreatív vezetőjét. 

A produkció szervezői fontosnak tartják, hogy a vendéglátó városok is profitáljanak a rendezvényekből. A videókhoz angol és magyar nyelvű leírásokat is adnak, amelyekben kiemelik a helyszínt biztosító településeket. 

– Azt látjuk, egy-egy több százezres, milliós megtekintésnél sok átkattintás történik a városok nevére, bemutatására is. Ezzel a vendéglátóinkat is népszerűsíteni tudjuk, de ez célunk is, hiszen az ő részvételük is szükséges a produkcióhoz, így a siker közös – mondta Gajda Ferenc, a CityRocks főszervezője. 

A CityRocks 2018-ban indult. Az elmúlt években Szegeden, Kecskeméten, idén pedig Dunaújvárosban és az erdélyi Bonchidán lévő Bánffy-kastélyban tartottak rock-flashmobokat, több száz hangszeres és énekes előadó részvételével. Hamarosan a 2022-es helyszíneket is bejelentik, a zenészek várhatóan januártól jelentkezhetnek a felejthetetlen élményt nyújtó koncertekre. Eddigi videókat a partner tartalomszolgáltatók megosztásainak is köszönhetően 140 milliónál is többen nézték meg világszerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában