Kulcs

2021.12.08. 18:02

A Mikulás érkezésére teljesen megtelt a faluház

Török Tímea

Sokan készítettek közös fotót a Mikulással Fotók: a szerző

Természetesen a városkörnyéki kis települést sem hagyta ki a Mikulás az ilyenkor szokásos turnéjából. 

A település önkormányzata szervezte a kulcsi Mikulás-buli elnevezésű rendezvényt az elmúlt vasárnap, december 5-én. A kulcsi faluházra – minden túlzás nélkül állíthatjuk – kirakhatták volna a megtelt táblát. Ugyanis a Mikulás-hívő gyerekek és szüleik már kora délutántól a közösségi helyszínen várták a jóságos nagyszakállút. 
 

Az ilyenkor szokásos programok közül az arcfestés készítése volt a legnépszerűbb, ahová a gyerekek hosszan kígyózó sorban álltak. Hasonlóan népszerű volt a kézműveskedés, s nagy volt a nyüzsgés a gofri- és a pattogatottkukorica-pultnál. 

A Diri-Dongó Együttes zenés ünnepi műsorral szórakoztatott

A Mikulás-várásban a Diri-Dongó Együttes interaktív műsorával vezényelt a gyerekeknek és a közösen elénekelt dalok hatására végül megérkezett a várva várt piros ruhás Kulcsra a gyerekek nagy örömére. 
 

Az ünnepi délután valóban felszabadult mókázással és bulizással, az érdeklődőknek akár a Mikulással közös fotózkodással fejeződött be.

 

Sokan készítettek közös fotót a Mikulással Fotók: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában