POK

2021.11.27. 19:00

Országos verseny lett a Barangoljuk be a világot! vetélkedő

A Pannon Oktatási Központ négy évvel ezelőtt indította útjára a „Barangoljuk be a világot” elnevezésű digitális kompetenciákra épülő földrajz versenyt, mellyel a régió 8. évfolyamos diákjait szólították meg. Kezdetben azzal a céllal, hogy ismerjék meg az iskolát a környék általános iskolái. A versenyt kezdetektől fogva nagy érdeklődés övezi, – nemcsak a környék általános iskoláiból (évente 15-20 csapat) – ezért szerették volna a versenyt országos méretűvé kiterjeszteni a témában érdeklődő tanulók számára.

duol.hu

Fotó: POK

A megvalósítás érdekében a nyár folyamán pályázatot nyújtottak be, amelyet mára már sikeresnek bizonyult.

A verseny témája a NAT által előírt tananyagon és az érettségi követelményeken túl természetföldrajzi és kulturális desztinációk megismertetése digitális kompetenciák által, multimédiás feladatok megoldásával. A feladatok elősegítik a kulturális értékek védelmét, a fenntarthatóságot, a multimédiás eszközök alkalmazását. A felkészüléshez az általános iskolai tankönyvek és az internetes weboldalak nyújtanak segítséget.

A nevezéseket 2021. december 15-ig várják a [email protected] e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában