dunaújváros

2021.11.01. 11:30

Marad a jelenléti oktatás az őszi szünetet követően

Bár korábban azt beszélték iskolai körökben, hogy az őszi szünet után ismét elrendelhetik a digitális tanrendet, november 2-től marad a jelenléti oktatás.

Molnár Emese

Nem egészen két hónap, és megint lesz egy kis pihenőjük a diákoknak, ugyanis december 21-e után kezdődik a téli szünet január 3-ig Fotók: archív

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ezt erősíti meg az Arany János Általános Iskola honlapján lévő tájékoztató is, amelyben úgy fogalmaznak, hogy a hagyományos nevelés-oktatás folytatása indokolt az alapvető egészségvédelmi intézkedések, szabályok betartásával. Ennek alapján a tanulók számára az iskolába érkezés, a közlekedés és a távozás a tanév elején kialakított rend szerint történik. Ezek közé tartozik például az, hogy a belépési pontokon megmérik a testhőmérsékletet, folyamatos az intézményben a fertőtlenítő takarítás. A nagy létszámú iskolai rendezvények, például ünnepségek, kulturális programok során tekintettel kell lenni a hatályos központi intézkedésekre. Az osztálykirándulások és tanulmányi kirándulások egynapos vagy többször egynapos formában, ottalvás, szálláshely igénybevétele nélkül szervezhetők meg, belföldi úti céllal. Garai Zsuzsanna, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, ők már az őszi szünet előtt arról rendelkeztek, hogy az iskolában viselni kell mindenkinek a maszkot, a tanórákon pedig a pedagógus dönthet annak levételéről. Készülnek a nyílt napjukra is, amelynek látogatását védettségi igazolvány meglétéhez kötik. Az intézmény munkavállalóinak több mint kilencven százaléka megkapta a védőoltást, és preferálják a harmadik oltást is.

Folyamatosan kérhető a harmadik oltás is az ajánlások alapján

Bár voltak hiányzások, de covidos megbetegedésről nem tudnak a Szabó Magda Református Iskolában. Farkas Márta igazgatónő elmondta, ők is a megszokottak szerint folytatják az őszi szünet után az oktatást.

Mint azt a koronavírus központi tájékoztató oldalon írják, a vírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

A vírus ellen a legerősebb védelmet az oltás adja. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra, és már fel is vette azt. A 12–19 éves korosztály 46 százaléka, a 20–59 éves korosztály 64 százaléka, a 60 év felettiek 85 százaléka már oltott. A beoltatlanok számára a regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van, illetve folyamatosan kérhető a harmadik oltás is azoknak, akik az előírások, ajánlások alapján érintettek.

Nem egészen két hónap, és megint lesz egy kis pihenőjük a diákoknak, ugyanis december 21-e után kezdődik a téli szünet január 3-ig
Fotók: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában