dunaújváros

2021.11.27. 08:00

Már díszítik a Városháza teret

Elsősorban a fényekkel igyekeznek hangulatot teremteni

Molnár Emese

November 28-án 17.30-kor lesz a gyertyagyújtás

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Advent első vasárnapján, november 28-án lesz gyertyagyújtásos ünnepség a Városháza téren, de az Adventi forgatag elnevezésű rendezvény december 1-jén kezdődik – erről beszélt sajtótájékoztató keretében Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester.

A készülődést már megkezdték a főtéren, és mivel nem lesznek koncertek, ezért elsősorban a fényekkel igyekeznek majd ünnepi hangulatot teremteni. Most vasárnap 17.30-kor várják az érdeklődőket a főtérre, hogy meg­gyújtsák az adventi koszorú első gyertyáját. Aztán december 1-jén veszi kezdetét az Adventi forgatag. Ekkor nyitják meg a városlakók előtt a műanyag borítású korcsolyapályát a hivatal épülete előtt.

Barta Endre elmondta, körülbelül 50–60 ember tud majd egyszerre jégkorizni a pályán. Hétköznap délelőttönként ingyenesen használhatják az iskolások, 15 és 18 óra között pedig mindenki igénybe veheti 300 forintos belépőjeggyel (ha korcsolyát is bérelnének, akkor 500 forint). Ha nagy lesz az érdeklődés, akkor óránként válthatják egymást a korcsolyázók.

November 28-án 17.30-kor lesz a gyertyagyújtás
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában