vegán recept

2021.11.20. 15:00

KÖLES ”TÚRÓS” – MEGGYES RÉTES

Melicher Lilla Köles „túrós” – meggyes rétesét osztjuk meg olvasóinkkal. Önnek is van bevált receptje? Küldje el nekünk a [email protected] email címre.

duol.hu

Fotó: Melicher Lilla

Hozzávalók (1 db rúdhoz)

  • 1/2 csomag rétestészta
  • 100 gr. köles
  • 200 ml. víz
  • 100 ml. növényi tej
  • 250 gr. fagyasztott meggy
  • ízlés szerint eritrit vagy más édesítő
  • 1 citrom reszelt héja és felének a leve
  • vanília aroma – opcionális
  • étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olvasztott növényi margarin
  • Elkészítés

    Melicher Lilla
    Fotó: Hargitai András

    A kölest mossuk át és tegyük fel 200 ml vízben forrni, mikor majdnem elfőtte a levét, adjuk hozzá a növényi tejet, s így főzzük tovább puhára, majd hagyjuk kihűlni.

    A meggyet kevés vízzel egy lábasban kezdjük el forralni, majd ízlés szerint édesítsük.

    Egy teáskanál keményítőt kevés növényi tejben elkeverve adjunk hozzá, s így főzzük addig, míg be nem sűrűsödött kellőképp, majd ezt is tegyük félre.

    A köleshez adjunk hozzá 1 citrom reszelt héját és felének a levét, eritrittel vagy más édesítővel édesítsük (vaníliaaromával is lehet még tovább fokozni).

    1 teáskanál keményítőt is keverjünk hozzá, hogy a kész sütemény miután kihűl szépen szeletelhető legyen.

    A réteslapot szedjük ketté, hogy ne legyen túl vastag a tésztája és kenjük le olvasztott margarinnal, töltsük meg a kölessel, majd a meggyszósszal.

    Óvatosan tekerjük fel a végeit benyomkodva, hogy ne folyjon k. A tetejét is kenjük le az olvasztott margarinnal. 190 fokos előmelegített sütőben süssük 25 percig.

    Fotó: Melicher Lilla

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában