rendhagyó program

2021.11.03. 14:00

Családi és halloweeni délután – ijesztő és szellemes sikerrel

Tavaly ilyenkor sajnos a járványügyi megszorítások miatt elmaradt a kulcsiak közkedvelt rendezvénye, a halloweenparti. Pedig nagyon várták a beöltözős, vidám programot a gyerekek és még talán náluk is jobban a gyereklelkű felnőttek.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kulcs – Idén október 30-án, szombaton a település önkormányzata várta a kicsiket és nagyokat egyaránt a faluházban megrendezett, ingyenes halloweeni családi délutánra. A nagy sikerű tematikus rendezvényt már harmadszorra rendezik meg az évnek ebben az időszakában.

Az ilyenkor szokásos programok elmaradhatatlan és kötelező eleme a töklámpásfaragás
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rendezőknek köszönhetően varázslatos világba csöppentek a gyerekek, a legtöbbjük jelmezben, ijesztő maszkokban és sminkben érkezett. Csontvázakkal, boszorkányokkal és szellemekkel telt meg az épület. Természetesen a kísérő szülők is kitettek magukért, kicsit sem maradtak le a gyerekek mögött a rémisztésben.

Minden részt vevő gyermek gofrival csillapíthatta éhségét

A jó hangulatról idén is színes programokkal gondoskodtak a szervezők. Volt arcfestés, pattogatott kukorica, szörpök és gofri, de tökfaragás és kreatív foglalkozások is. Majd 15 órától először a Pyr­gos görög táncház zenészei húzták a talp­alávalót nagy sikerrel, táncosaik még a szírtakit is megtanították a résztvevőknek, és a görög húros, pengetős hangszerrel, a buzukival is megismertették a lurkókat.

Az ijesztő jelmezek között volt saját készítésű és boltban vásárolt egyaránt

Utánuk következett a Diri-dongó interaktív gyerekműsor, ami osztatlan sikert aratott a gyermekek körében. A közös éneklés, tánc és játékos feladatok igazi boldog mosolyt varázsoltak a kicsik arcára. A szervezők tökös sütemények versenyét is meghirdették, amelyre több ínycsiklandozó pályamű is érkezett. A legtökösebb édesség díját Malics Jánosné Eszter gyűjtötte be, aki még a torta dekorációját is tök formájúra készítette. A megmérettetés második helyezettje Kaiserné Gödöny Erzsébet, a bronzérmes sütikészítő Bartók Béláné lett.

A kulcsi halloweeni délutánon boszorkányos volt a hangulat

A helyi könyvtár különdíját a Szabadidő Klub édes remekművei érdemelték ki. A szigorúan dolgozó tökössüti-ítészek után természetesen minden édességet a családi délutánon részt vevő gyerekek is véleményezhettek a kóstolás során.

Annak ellenére, hogy megoszlanak a vélemények a halloween hazai ünneplésével kapcsolatban, ezen a rendezvényen láthatóan nagyon sok gyerek, szülő és remek hangulat volt Kulcson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában