Rácalmás

2021.10.04. 09:00

Kincset adni a jövőnek: szeretetet

Az idősek világnapja alkalmából Rácalmás település is közös ünneplésre hívta pénteken délutánra az idős korú lakosságot.

Török Tímea

20210531 Székesfehérvár Kloó Józsefné, a Fejér Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztályának főosztály vezetője - nyugdíjba vonulásának alkalmából - elnöki kitüntetésben részesült A képen: Molnár Krisztián elnök - Fejér Megyei Közgyűlés Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap FMH

Fotó: Nagy Norbert

Az ünnepségen Schrick István polgármester köszöntője után dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet.

– Ha olyan fiatalokkal beszélgetünk, akik még tudják, mi a tiszteletadás, az idősekre gondolván azt mondják, hogy sokat tanulhatnak tőlük és vannak olyan ismereteik, amelyeket érdemes meghallgatni.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tehát a bölcsesség és a tapasztalat szerintem olyan értékek, amelyek az öregedés szó helyett kiemelendők – mondta el az elnök, majd hozzátette:

– Hiszem, hogy az idősek bölcsességére és tapasztalatára mindig támaszkodhatunk, az idősebb generáció pedig nemcsak a múltat képviseli, hanem a jövőt is építi.

Végül dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Aranyosi Ervin A nagyszülők szeretete című versének örök érvényű szavaival köszöntötte a szépkorúakat:

– „Így hát, amit ők adhatnak, felülmúlni nem lehet. Kincset adnak a jövőnek: úgy hívják, hogy szeretet.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában