2021

2021.10.28. 07:00

Becsengettek – A térség általános iskoláinak elsőosztályos fotói

Iskolakezdő kisdiákok!

„A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.”

Maria Montessori csodás gondolatai ezek. És bár a képzeletbeli fehér papírra valóban a gyerekek vésik a „képzeteket”, azonban az, hogy mit írnak ide, az őket körülvevő felnőttek felelőssége. Ezért nekünk – szülőknek, pedagógusoknak egyaránt – kell ügyelnünk arra, hogy a szeretet és a gondoskodás „szűrőjén” engedjük át azokat az információkat, amik alakítják, formálják gyermekeink egyéniségét. Nekünk kell olyan jó példával elöl járni, amelyek eredményeként szép és értékes képzeteket véshetnek gyermekeink erre a képzeletbeli papírra.

Kedves Elsősök!

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

Mostanra talán már elmúlt bennetek az izgalom, amit az első napokban éreztetek, amikor egy számotokra új világ küszöbét léptétek át – kicsit félve talán, de bizonyára tele kíváncsisággal és várakozással. Magabiztosabban lépkedtek már életetek ezen új szakaszában, ahol ugyan valamivel kevesebb a gondtalan játékra szánható idő, mint eddig, de olyan új dolgokkal ismerkedtek és olyan dolgokat tanultok, amelyek végtelen lehetőségeket nyithatnak meg előttetek. De ez még a jövő zenéje, hiszen most kezdtétek az iskolát. Boldog gyermekévek állnak előttetek, amelyeket itt, a csodás Fejér megyében élhettek át!

Rendhagyó időszak van mögöttünk. A világjárvány életünk szinte minden területén változásokat hozott, sokszor kényelmetlen alkalmazkodást követelt tőlünk. Új válaszokat kellett találnunk eddig ismeretlen kihívásokra, de hiszem, hogy mindez végül a javunkat is szolgálta abban a tekintetben, hogy alkalmazkodóbbak lettünk, és talán most már jobban tudunk értékelni olyan, korábban apróságnak tűnő dolgokat, amiket azelőtt természetesnek vettünk – mint például a szeretteink körében eltöltött ünnepek, vagy éppen a tanteremben közösen megélt tanórák. Bízom benne, hogy mindez hamarosan újra természetes része lesz életünknek.

Új barátokban, jó élményekben és izgalmas tanórákban gazdag tanévet kívánok!

KÉPGALÉRIA

ISKOLÁK OSZTÁLYAI – nagyítható fotókkal

 

Másodszor is Becsengettek

A tanévkezdés után majd két hónappal az elsősöket köszöntjük a Dunaújvárosi Hírlap mellékletében, a Becsengettekben. Idén a 2017-es esztendő után már másodszor. Kiadványunkat október 28-án, csütörtökön jelentetjük meg. A tizenkét oldalas összeállításban a dunaújvárosi általános iskolák és a környező települések kisdiákjait örökítettük meg. Néhol mosolygós, néhol talán kicsit megszeppent tekintettel köszönnek vissza Becsengettek című mellékletünk képeiről az elsős diákok.

A mellékletben szereplő általános iskolák települései: Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Adony, Ercsi, Iváncsa, Pusztaszabolcs, Perkáta, Nagyvenyim, Mezőfalva, Nagykarácsony, Kisapostag, Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás és Dunaföldvár. A diákokról készült osztályfotók nemcsak nyomtatásban, hanem a duol.hu-n is megtalálhatók lesznek. Nézegessék, gyönyörködjenek bennük, legyenek büszkék rájuk, mutassák meg tesónak, nagymamának, nagypapának, nagybácsinak, nagynéninek, rokonoknak, barátoknak, és tegyék el emlékbe!

Külön köszönet azoknak a támogatóinknak, akik ezt a szerepvállalásukkal lehetővé tették!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában