A FOGKRÉM GYORS ÉS HATÉKONY SEGÍTSÉG

2021.09.25. 15:00

Visszanyerik eredeti fényüket a cipők

Ruhadarabjaink közül cipőink azok, amelyeknek a legtöbb viszontagságot kell elviselniük, legyen az forró nyári napsütés, őszi esőzés vagy téli zimankó, így hát nem csoda, ha ezen darabok is rendszeres tisztítást igényelnek.

Héjj Vivien

Hiába az óvatosság, a féltve őrzés, a mindennapi útjaink során cipőink egy pillanat alatt búcsút vesznek eredeti szépségüktől. A világos talprészt hamar belepi az út pora, és ha véletlenül pocsolyába lépünk, annak is nyoma marad, írja a feol.hu.

A legfontosabb természetesen a megelőzés, ami azt is jelenti, hogy mindig az időjárásnak megfelelő lábbelit használjunk, egy esős napon ne azt a darabot vegyük fel, amelyik átereszti a vizet – hiszen amellett, hogy ez a viselő számára is kényelmetlen, a cipő anyagát is roncsolja. Ám bármennyire is figyelmesek vagyunk, sokszor bekövetkezhet: cipőink koszosak, sárosak lesznek. Mutatunk néhány megoldást arra, hogyan tisztíthatjuk meg sokat használt lábbelijeinket!

A legnagyobb fejtörést jellemzően a fehér cipők okozzák, hiszen akármennyire óvatosan lépdel bennük az ember, minden apró szennyeződés foltot hagy rajtuk. A világos színű sportcipő megtisztításához készíthetünk keveréket, amely három evőkanálnyi szódabikarbónából és két evőkanálnyi vízből áll, majd egy fogkefe segítségével máris tisztára súrolhatjuk a koszos részeket.

A szakszerű kezelés mellett a nedves törlőkendő is jó Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bőrcipők eredeti fényét visszahozhatjuk némi bőrhidratáló segítségével. Ezt egy tiszta törölközővel könnyedén felvihetjük a felületre. A nagyobb szennyeződések eltávolításához óvatosan dörzsöljük be a cipőt bőrkímélő szappannal vagy bőrtisztítóval átitatott nedves papírtörlővel! Hagyjuk néhány percig hatni, majd szárítsuk meg szabad levegőn!

Ha nem lakk- vagy velúrcipőről van szó, a fogkrém is csodákat tehet. Lehetőleg átlátszó pasztát válasszunk. Ezt nyomjuk egy puha pamutrongyra, majd körkörös mozdulatokkal oszlassuk el a cipőn. Szükség esetén cipőkefével óvatosan dörzsöljük át a felületet, majd töröljük szárazra a lábbelit.

Cipőtisztítás terén igazi csodafegyver a nedves törlőkendő: a bőrcipőt fényessé, a tornacipő talprészét tisztává varázsolja.

Mindezek mellett professzionális szerek sokaságából is válogathatunk. Ügyeljünk arra, hogy mindig a cipő anyagának és igényeinek megfelelő készítményeket használjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában