Móra iskola

2021.09.12. 17:00

Veres Edina és lelkes csapata a Móra iskola részére gyűjtött tanszereket

Mint azt korábban megírtuk egy dunaújvárosi civil szerveződés gyűjtött tanszereket az iskolakezdésre. Ezeket már át is adták, nagy az öröm.

duol.hu

Fotó: olvasói amatőr

Veres Edina szervezésében egy magánemberekből álló társaság több alkalommal segített már rászoruló családokon. Most úgy gondolták, hogy a Móra iskola részére gyűjtenek, hiszen speciális iskola révén talán több rászoruló gyermek tanul az iskola falai között. A felhívásárára sokan megmozdultak és iskolatáskákkal, több száz füzettel, tele tolltartókkal, ceruzákkal, tollakkal, írólapokkal, nyomtatópapírokkal, festékekkel, ragasztókkal járultak hozzá az iskolakezdéshez. Még egy televíziót is felajánlott egy angyali teremtés, aki inkognitóban szeretne maradni.

Veres Edina átadja az iskola igazgatójának, Alpekné Major Valériának az összegyűjtött tanszercsomagot

Megkerestük a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatóját, Alpekné Major Valériát, hogy mondja el a történetet.

- Edina a nyár folyamán, egy ügyeleti napon megkeresett bennünket az ötletével, majd az iskolakezdés előtt újra beszéltünk. Akkor már jó hírekkel szolgált, összegyűlt a csomag és szeretnék átadni. Mikor eljött a párjával, Fogarasi Istvánnal és megláttuk a mennyiséget nagyon meglepődtünk. Ennyi mindenre nem számítottunk. Rendkívül hálásak vagyunk Edinának és azoknak, akik hozzájárultak a gyerekek tanulásához, fantasztikus dolognak tartom az önzetlenségüket. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a nagylelkűségét!

Szép nagy csomagot ajándékozott a Bowitt autókozmetika is

Létezik egy ingyenes központi beiskolázási csomag, amelyet a tankerületen keresztül kaphatnak a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek. De sokkal több ilyen tanulónk van annál, akit hátrányosként regisztráltak. Ez felajánlás hihetetlenül jól jött, nagy segítség ez nekünk, hiszen ebben az évben már nem lesz gondunk az eszközöket illetően, de lehet, hogy még jövőre sem. Most már kezdjük látni a szükségeket, hiszen a szülők nagyrészt megvették már azokat a tanszereket, amelyre anyagi lehetőségük volt. Ezeket ki tudjuk majd pótolni az ajándékokkal.

Inkognitóban kívánt maradni a televíziót átadó hölgy

Meglepetésünkre kaptunk egy televíziót is, ami jó szolgálatot fog tenni a könyvtárunkban, akár az iskolai tanrendhez kapcsolódó anyagok vetítéséhez, akár szórakozáshoz. Az iskolánk nyugdíjas szociális munkása éppen ma ajánlott fel hozzá egy DVD lejátszót.

Köszönet az adományozóknak!

 

 

Veres Edina hálásan köszönte meg az az ismerősöknek, barátoknak, akik segítették a gyűjtést adományukkal:

Forizs Rolandnak, Gazsó Norberné és családjának, Klics Nikolettnek, Virág-Borbás Zsuzsannának, Sztojka Zsuzsannának, Ferhécz Dorottyának, Böröcz Daninak és Hír Viktóriának. Nélkülük nem sikerült volna ilyen nagy mennyiségű adományt összegyűjteni ilyen kis idő alatt.

Külön köszönet szeretnék mondani a dunaújvárosi Tündérváros baba-mama klub vezetőjének, aki már szinte tűkön ült, hogy mikor kezdek bele egy adomány gyűjtésbe. Köszönöm neked és a klubodnak Komárominé Tözsök Edina és a nevét-arcát eltitkoló klubtagnak, akitől a televíziót kaptuk!

Köszönöm még a dunaújvárosi Bowitt Autókozmetika vezetőjének, csapatának a nagyobb mennyiségű adományt!

Szuperek vagytok!

Nem utolsósorban köszönöm a páromnak Fogarasi Istvánnak, hogy minden évben segít és ő is bele száll az adományba, nem csak azok kihordásába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában