SOLT

2021.09.13. 17:00

Kihirdették a Legszebb konyhakertek verseny díjazottjait

A Természetesen Egyesület Solt Város Önkormányzatával közösen meghirdette, az előző évekhez hasonlóan, a Legszebb konyhakertek versenyt. A díjakat városi ünnepség keretében Németh István polgármester adta át.

Lencsés P. Anna

Balról jobbra: Khoór Krisztina, Németh István, Kiss Józsefné, Fazekas Lászlóné Fotó: Lencsés P. Anna

A Természetesen Egyesület elnöke, Szondi Miklós kifejtette, hogy egyesületük már hat éve csatlakozott a Magyar Örökség díjas országos programhoz, amely Karcagról indult.

Több kategóriában is meghirdették a versenyt, de itt, Solton főleg a közepes méretű, vegyes kiskertek jellemzőek.

Úgy látja, hogy a Legszebb konyhakert verseny lehetőséget ad a tapasztalatcserére és arra is, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat nem vész el, az idősebb generációknak lehetőségük van továbbadni ismereteiket a fiatalabbaknak.

Ebben az évben a benevezettek közül az első helyezést Khoór Krisztina kapta, aki kétszáz négyzetméteres kertjében hagyományos termelési módokat követ a nagymama tanácsai alapján.

Teljesen vegyszermentesen termel. Saját fóliaházában palántákat is nevelt, amelyeket aztán kiültetett a veteményesbe. Kertjében növénytársításokat is használ a siker érdekében. A kertészkedésbe három gyermeke is aktívan besegít.

Kiss Józsefné kapta a második helyet, aki már évtizedek óta kertészkedik kitartó szorgalommal, a terményeit a helyi termelői piacon is árulja.

Harmadik lett Fazekas Lászlóné, akinek kertjében együtt pompáznak a virágok és a zöldségek. Jól gondozott kertjében nemcsak a virágok szépségében lehet gyönyörködni, hanem mindig található valamilyen friss termény is a családnak.

Balról jobbra: Khoór Krisztina, Németh István, Kiss Józsefné, Fazekas Lászlóné
Fotó: Lencsés P. Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában