Perkáta

2021.09.02. 10:00

Felvonulás is lesz a motorostalálkozón

A délutáni program is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatóknak

Horváth Dóra

A túrára indultak a motorosok a 2018-as találkozón

Fotó: Horváth Dóra / Dunaújvárosi Hírlap

A Perkátai Motorosok baráti társaság 2021. szeptember 4-én rendezi a perkátai motorosnapot a Győry-kastély kertjében. Reggel kilenc órakor Győri Balázs István perkátai plébános áldásával indulnak el a motorosok a meghirdetett perkátai falukörre, majd a környező falvakba is ellátogatnak. A motoros túra során a börgöndi emlékműnél koszorút helyez el a konvoj.

– Szeretünk motorozni, és sok motoros barátunk van. Ez egy hagyomány is nekünk, amit egyesületként kezdtünk el egykor, és ameddig tudjuk, folytatjuk – válaszolt Piros László, az esemény főszervezője arra a kérdésre, hogy miért szervezik meg a programjukat. Hozzáfűzte még, hogy nagyjából száz, százhúsz résztvevővel számolnak a rendezvényen, de az is elképzelhető, hogy még többen csatlakoznak, akár robogóval vagy gyorsasági motorral, túramotorral stb. A korosztály szintén nagyon tág: a húszévesektől egészen hetvenéves korig érkeznek motorosok a környező településekről és még távolabbról is Perkátára. Most először egy emlékplakettet szeretnének a szervezők átnyújtani a legmesszebbről érkező motoros számára.

A perkátai motorosnap délutáni programja is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatóknak. Az ebédet követően a Győry-kastély helytörténeti és technikatörténeti tárlatának, illetve további állandó és időszakos kiállításai megtekinthetők, valamint motorhangverseny, karaoke is vár mindenkire, majd Szarka Zsombor dobszólóját hallgathatják meg a kastély mögötti bitumenes pályánál. Szintén itt kerül sor 17 órától a Hangár 21 rockzenekar koncertjére és az azt követő rockestre. A szervezők minden érdeklődőt várnak!

A túrára indultak a motorosok a 2018-as találkozón
Fotó: Horváth Dóra / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában