gesztenye

2021.09.21. 11:00

Asztaldísz, kopogtató is készülhet belőle

Az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható termése a gesztenye, amit a gazdagon termő fáknak köszönhetően könnyedén begyűjthetünk. Már csak egy kis kreativitásra lesz szükség.

Héjj Vivien

Dekorációs célokra sokoldalúan felhasználható a gesztenye, így nem is csoda, hogy az őszi dekorációk egyik alapeleme. Ahhoz, hogy mutatós asztaldísz készüljön belőle, nincs szükség másra, mint egy üvegtálra, öblös pohárra vagy egy egyszerű befőttesüvegre, írja a feol.hu. Ezek bármelyikét megtölthetjük gesztenyével, tobozzal, mogyoróval, és máris megteremtettük az őszi hangulatot. Ha mindezeket tálba rakjuk, annak közepén rögzítsünk egy gyertyát, majd rakjuk körbe termésekkel. A nappaliban és az étkezőasztalon egyaránt jól mutat.

A gesztenye könnyen beszerezhető, sokoldalúan használható Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kopogtató minden évszakban aktuális dekorációs kellék. Az alapra ragasszunk különféle méretű gesztenyéket, tujaágakat, sárguló faleveleket, de jó hasznát vehetjük a fahéjrudaknak is. Az igényesen összeállított ajtódísz az otthonunkba érkezők hangulatára is pozitív hatással lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában