Pénteki vigadalmak

2021.09.04. 08:00

Ajándék a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttestől – képgalériával

Három helyszínen is villámcsődületet tartott a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes pénteken délután. Először 17 órakor gyülekeztek a táncosok a Martinász szobor körüli parkos területen.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lengyel Szabolcs, az együttes vezetője elmondta, több oka is volt annak, hogy életre hívták ezt az akciót, ám mindenekelőtt az öröm és a vidámság játszott a főszerepet, hogy mosolyt csaljanak az érdeklődők arcára, a pandémiás időszak után, az iskolakezdés alkalmával. Szerették volna feldobni a hangulatot a nagy együttes tagjaival, valamint az utánpótláskorú táncosok közül is jelen voltak a megmozduláson. Térségi táncokkal készültek, voltak közös produkciók, majd a lányok és a fiúk külön-külön is mutattak ízelítőt a néptánc sajátosságaiból, végül a közönséget is táncra hívták. A Vasas fiataljai innen átsétáltak a mozi előtti térre, majd a városháza előtti térre, ahol ugyancsak jókedvre derítették a jelenlévőket.

A villámcsődületre mi is ellátogattunk, az alábbi képek pedig önmagukért beszélnek, a kezdeményezés elérte a célját. Lengyel Szabolcsot a héten zajlott felvételiről is kérdeztük. Mint mondta, szép számmal jelentkeztek a meghirdetett időpontokban. Voltak, akik jelezték, hogy nem tudnak elmenni, ezért szeptemberben is kitűznek egy beiratkozási napot, de egyébként év közben is lehet csatlakozni a Vasas nagy családjához.

Számukra is kezdődött a munka, a többi között készülnek az adventi műsorra, és jövőre ünnepelheti az együttes is fennállásának hetvenedik évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában