terasz felfrissítése

2021.08.28. 16:00

Könnyen hangulatos erkélyt alakíthatunk ki

Érdemes most megvásárolni a lakberendezési üzletekben a kerti bútorokat, kiegészítőket. Még akkor is, ha azok tartalékok, és eltesszük azokat jövő nyárra. Aki pedig szabadságon van, annak még érdemes elővenni a varrógépet, hogy nyári párnahuzatokat varrjon, vagy árnyékolót a korlátra.

Tóth B. Zsuzsanna

Egy divatos függőfotellel kényelmessé tehetjük a teraszt Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy jelentősebb kedvezményt ügyesen ki lehet használni a terasz felfrissítésére, az elhasznált, régi bútorok pótlására, kiegészítésére. A hangulatos erkélyeken, teraszokon még hónapokon át ücsöröghetünk idén is, ráadásul jövőre is lesz nyár, ha van hely a tárolásra, bespájzolhatunk pár bútordarabot, párnát, napernyőt, grillezőt.

A legkisebb területet is érdemes otthonossá varázsolni a teraszon, akár virágokkal, akár kényelmes bútorokkal. A kellemesen berendezett terasz azonban nem az ülőalkalmatosságoknál kezdődik, hanem nagyon fontos a padozata is. Akár egy gyékényszőnyeggel is otthonossá tehetjük, már kaphatók kültérre való, időjárásálló darabok, amelyek jól tűrik a mínuszokat és a napsugárzást is. De a műfű szintén megoldást jelenthet, vagy allergiásoknak a mosható rongyszőnyeg. Divatosak az összeilleszthető faelemekből készült járólapok, amelyeket azonban évről évre kezelni kell, ha azt szeretnénk, hogy szépek és tartósak legyenek. Amellett nyár végén érdemes felszedni azokat, és száraz helyen tárolni tavaszig.

Az erkélyt eltakarhatjuk falapokkal, zsákszövetből készült anyaggal. Ezek nemcsak a kíváncsi tekinteteket tartják távol, hanem az esőt is.

A növényeket úgy helyezzük el, hogy tudjuk, melyek szeretik a napot, s melyek az árnyékot.

Egy divatos függőfotellel kényelmessé tehetjük a teraszt
Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában