konyha

2021.08.22. 08:00

Kolbászos lecsórizottó

Testvéroldalunk a Vidék Íze egy különleges receptet mutat be, ami reméljük elnyeri olvasóink tetszését. Ön hogyan készíti a lecsót?

videkize

Fotó: videkize.hu

Hozzávalók 4 szmélyre

  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 70 g sűrített paradicsom
  • alaplé
  • 4-5 paradicsom
  • 4-5 zöldpaprika
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • 25 dkg rizottó rizs
  • 2 rövidebb szárazkolbász
  • a tálaláshoz sajt
  • Elkészítés

    Az olívaolajon kifehérítjük a rizst, ráöntjük a fehérbort, kevergetve pároljuk. Ha felszívta, akkor merőkanalanként adagolunk hozzá forró vizet (vagy zöldségalaplevet), közben folyamatosan keverjük. Amikor már majdnem kész a rizs, hozzáadjuk a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát és a hosszúkás darabokra szabott zöldpaprikát. Ha kell, továbbra is adunk hozzá forró folyadékot.

    A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat kockára vágjuk, a felkarikázott kolbásszal együtt ezt is belerakjuk. A legvégén rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, összeforraljuk, közben sózzuk és elmorzsolt bazsalikomlevelekkel ízesítjük. Tálalásnál adhatunk mellé valamilyen sajtot.

    Fotó: videkize.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában