Először a csibenapok

2021.08.28. 11:30

Készen áll a tanévkezdésre a Szabó Magda iskola

Három, délelőtti foglalkozás során ismerkedhettek meg a leendő elsősök a Szabó Magda iskolával.

Molnár Emese

2021.08.27. Csiba nap a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nagyon kis kedves, találó elnevezést használ erre a programsorozatra a Szabó Magda Református Iskola, az úgynevezett „csibenapokon” az új első osztályosokat várják, hogy jobban megismerhessék az intézményt, a tanítókat, hogy az első tanítási napon már ne legyen annyira idegen számukra a környezet. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, amióta református iskolaként működnek, minden évben meghirdetik ezeket a dél­előtti foglalkozásokat. A szülők örömmel fogadják, hiszen ez nekik is segítség, a gyermekek ráhangolódhatnak a tanévkezdésre. Ezen a héten szerdán, csütörtökön és pénteken tartották a csibenapokat, ahová a két első évfolyamos fiatal érkezett. Bebarangolták az iskola épületét, és játékos feladatokat teljesítettek. Jó hangulatban telt az idő.

Két új osztályt indítanak, összesen negyven elsős kezdi meg tanulmányait a református intézményben
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Szabó Magda iskola valamennyi tanulójának vasárnap délután tartják az évnyitó ünnepséget (köztük a negyven kis elsősnek), amelyre a szülők is mehetnek. Az igazgatónő elmondta, jelenleg nincs olyan rendelkezés, amely korlátozná az iskolai eseményeket, így mondhatni a megszokottak szerint lesz a tanévkezdés szeptember 1-jén (nem kell maszkot viselni, nem lesz testhőmérséklet-mérés sem, stb.) Sok szülő jelezte, hogy a 12 év feletti gyermeke már megkapta a védőoltást, így csak néhány fiatal számára kérték az iskolai oltást. Ennek tükrében a református iskolában valószínűleg nem is lesz oltás, ezeket a diákokat másik oktatási intézményben fogják beoltani.

Farkas Márta arról is beszélt, hogy sokat szépült az iskola a nyári szünet alatt, több felújítást hajtottak végre. Egyebek között kialakítottak, berendeztek egy teljesen új tantermet, amire azért volt szükség, mert annyian jelentkeztek, hogy az eredetileg tervezett egy elsős osztály helyett kettőt indítanak. Vásároltak például interaktív táblákat és új székeket is. Az iskola alapítványa és a papírgyár támogatása révén megújulhattak a mosdóhelyiségek is.

Az igazgatónő hozzátette, a tankönyvek hozzájuk is megérkeztek, ezeket az első tanítási napon vehetik át a diákok. Minden pedagógusuk a „helyén van”, készen állnak a tanévkezdésre, várják már a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában