Irodai körülmények

2021.08.23. 13:00

Fontos a kényelem a home office-ban is

A kényelmes munkakörnyezetben eltöltött órák fokozzák a munka hatékonyságát, emellett az egészségünkre is pozitív hatással vannak.

Héjj Vivien

Az elmúlt másfél évben egyre többen töltötték otthonukban a munkaidejüket. A home office a vállalatok életében és egyúttal a munkavállalók hétköznapjaiban is jelentős szerepet kapott. A szellemi munkát végzők napi tevékenységét munkahelyükön olyan asztalok, székek és egyéb technikai kiegészítők segítik, amelyek elősegítik a helyes testtartást, és az ízületek túlterhelése is megelőzhető – írja a feol.hu

Bizony az egérpad is lehet ergonomikus Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ideálisnak mondható munkahelyi környezetből azonban egy pillanat alatt át kellett költöztetni az irodát a nappali vagy éppen a hálószoba sarkába, ráadásul többen a pandémia enyhülése után is otthonról végzik teendőiket, így a kényelem is egyre fontosabb szempont lett. Éppen ezért a megfelelő asztal és szék kiválasztásán nem érdemes spórolni, hiszen a hosszú távú helytelen testtartás számos egészségügyi problémát magával hozhat. A karunk kímélése érdekében jó választás a csuklótámasszal ellátott egérpad, a kényelmet pedig tovább fokozhatjuk egy lábtámasz beszerzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában