utolsó élményszerzés

2021.08.24. 11:30

Erzsébet-tábort tartanak a Móricz iskolában, megjött a tankönyvszállítmány is

Számos programot kínál ezen a héten a dunaújvárosi Móricz iskola annak a huszonegy diákjának, akik előzetesen jelentkeztek az Erzsébet-táborba.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az előző tanév végén több helyi általános iskola szervezett napközis jellegű tábort a tanulói számára, amelyek a Csodaszarvas Program keretében valósultak meg. Ezekről többször be is számoltunk akkor. Legalább két, de a Móricz Zsigmond Általános Iskolában például öt héten át szerveztek tematikus táborokat a fiataloknak.

Most a vakáció utolsó hetében ugyancsak napközis foglalkozásra jelentkezhettek a móriczos diákok, de ezt már az Erzsébet-program által szervezték a pedagógusok. Horváthné Ottinger Hajnalka, a Móricz iskola igazgatónője lapunknak elmondta, ezt a tábort kifejezetten a nyári szünet utolsó hetére időzítették, hogy összehozza a diákokat, legyen még egy kis kikapcsolódási lehetőségük együtt a tanév kezdete előtt. Mindegyik évfolyamon meghirdették, bárki jelentkezhetett rá. Összesen huszonegy tanuló élt a lehetőséggel, zömében az elsőtől az ötödik osztályos gyermekek vesznek részt a táborban.

A lehetőség az Erzsébet-táborra vonatkozóan azt jelenti, hogy mindössze 500 forintba kerül a tanulóknak, amelyért cserébe napi háromszori étkezést és számos programot biztosítanak nekik. Ezen kívül van egy úgynevezett dologi kiadásos kerete is az iskolának, amelyet különféle eszközök, felszerelések beszerzésére fordíthatnak. Ebből a költségvetésből társasjátékokat, kártyákat, labdákat vásároltak – erről már Moraveczné Szabó Ildikó pedagógus beszélt nekünk. Mint mondta, olyan fejlesztő eszközökre szerették volna fordítani a támogatást, amely nemcsak a tábor ideje alatt, hanem a későbbiek is hasznosítható minden diák számára, s így az iskola felszerelését bővítheti.

Moraveczné Szabó Ildikó és Für Valentina pedagógusok vezetik a tábort, ők állították össze a programokat is még nyáron. Csupa olyan foglalkozást választottak, amik népszerűek voltak az elmúlt években. Hétfőn délelőtt ellátogattak a Munkásművelődési Központban lévő NépmesePontba, délután pedig zumbaoktatást tartottak a fiataloknak.

A heti programban szerepel még a bűnmegelőzésről szóló interaktív előadás, moziba és könyvtárba is mennek, részt vesznek szabadulószobás játékban, lesz kézműves foglalkozás, valamint ellátogatnak a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe is.

Horváthné Ottinger Hajnalka kérdésünkre elmondta, a tankönyvek már megérkeztek az intézménybe, a kollégák különválogatták, és elhelyezték azokat az osztálytermekben. Éppen ezért nem lesz külön tankönyvosztás, hanem majd szeptember 1-jén, az első tanítási napon tudják felvenni az ingyenes könyveket a fiatalok.

Az évnyitó a 2-8. évfolyamos diákok számára szeptember 1-jén 7.45-kor lesz, amikor is a hangosbemondón köszöntik őket. Az elsős kisdiákoknak 8 órakor lesz az ünnepség, amelyre a szüleik is jöhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában