színötös

2021.07.26. 13:00

Simon Nikolett szín5ös tanuló, kiváló sportoló és imád fotózni

Szülőnek és nagyszülőnek talán a legnagyobb örömöt az jelenti, ha a gyermeke, az unokája boldog, és sikereket ér el az életben.

Körmendi Erzsébet

A dunaföldvári Simon Nikolett szülei, nagyszülei is okkal lehetnek büszkék, hiszen az ötödik osztályt végzett lány remekel a tanulmányokban, sikerrel szerepel a versenyeken, sportol és imád fotózni. Nikolett a Beszédes József Általános Iskola diákja, és egyike volt azoknak a kitűnő tanulóknak, akiket bemutattunk a többi tehetséges diákkal együtt lapunk szombati számának 6. oldalán a Szín5ös összeállításunkban. Nikolett megosztotta velünk, mi motiválja a jó eredmények elérésében:

– Mindig van egy cél, amit el szeretnék érni. Nehéz kiemelni egy-egy ilyen inspirációt, de például amikor témazáróra készülök, elhatározom, hogy ezt most ötösre kell megírnom, és úgy összpontosítok a tananyagra, hogy ezt sikerüljön is megvalósítani. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nem kell órákig ülnöm a tankönyv felett, mint másoknak, hanem könnyen megragad a fejemben, viszonylag hamar elsajátítom a tananyagot. A tanáraim azt szokták mondani, fél siker, ha az órán is figyelünk, és igazuk van, sokkal könnyebb utána tanulni otthon, és ha folyamatosan készül az ember, akkor nem kell egyszerre sokat, például egyetlen este alatt átolvasni mindent a témazáró előtt.

A céltudatos fiatal lány kedvenc tantárgya az irodalom, a nyelvtan. A matek ötös megszerzése kicsit nehezebb, azért többet kell tanulnia. Alsóban volt egy kedvenc tanára, Timi néni, ő szerettette meg vele a verseket, prózákat, azóta imád verset, mesét tanulni, versmondó versenyekre is járt még a pandémia előtt, és rendre jól szerepelt. Társasági lénynek vallja magát, a járványhelyzet alatt nagyon hiányoztak neki az osztálytársak, a barátok, de az online tanulás nem okozott neki gondot.

– Rengeteg hobbim van, imádok olvasni és sportolni. Pingpongozok, kézilabdázok már öt-hat éves korom óta, szeretek új sportokat kipróbálni, és részt vettem a Spartan Kids 2021 erőpróbán is. A Tudásbajnokság levelezős versenyre is jelentkeztem irodalomból, természetismeretből, és megyei első helyezést értem el mind a két tantárgyból, országos szinten pedig az első húszban voltam. Ezeket például azért szeretem, mert a versengés motivál, a tudáspróba segít az ismeretszerzésben, a fejlődésben, mégpedig játékosan.

Simon Nikolett a Beszédes általános iskola tanulója
Fotó: amatőr

További színötös tanulók:

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/szin5os-tanulok-dunaujvarosban-es-kornyeken-2-4530518/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában