jegyzet

2021.06.25. 10:00

Szapporo– München járat

Szabó Szabolcs

Budapest 20210615 Labdarúgás EURO 2020 EB Magyarország Portugália Foto Nemzeti Sport - Szabó Miklós A képen: szurkolók

Fotó: Szabó Miklós

Te melyik meccset nézed? Tette fel a kérdést Londonból a müncheni meccset közvetítő barátom, miközben a Puskás Arénában a portugál B-közép szomszédságában toporogtam. Közel negyvenezer magyar mint egyfajta turistalátványosságot szemlélte, amint a francia és portugál euromilliomosok kényelmesen gurigáznak az első osztályú gyepszőnyegen.

Testben a Puskás Arénában, lélekben a bajor fővárosban

Aztán a 10. percben felrobbant a stadion, a budapesti pályán semmi érdemleges nem történt, éppen ezért pár pillanatra a Les Bleus és a Seleção garnitúrája is értetlenül fogadta a hang­orkánt. A mellettem lendületesen söröző portugál szurkolók láthatóan meglepetten dokumentálták: valami készül Münchenben. Innentől már az aréna magyarjai testben ugyan a Puskásban voltak, lélekben inkább már a bajor fővárosban. Érett a csoda, és még hol voltunk a csütörtök esti futballthriller második felvonásától. Havertz egyenlítése után még egy rapid depresszióra sem volt időnk, jött Schäfer András és a Puskás megemelkedett! Nyakamban pár deci sör kíséretében érkezett egy török zászló (honnan?), majd már minden magyar egy meccset nézett. Mbappé és társai csak a nívós körítést adták az alakuló csodához. Legutóbb 2008 áprilisában Gyulán éreztem részben hasonlót. Akkor egy tüneményes kerthelyiség teraszán ugrottak vadidegenek egymás nyakába Vas Márton gólja után, amivel biztossá vált, a magyar jégkorong-válogatott az elitben, az A csoportban folytathatja. Münchenbe végül nem érkezett meg a szapporói járat. A lefújást követően zúgott a szép volt fiúk. Hazafelé tartva a villamoson azért a biztonság kedvéért megnéztem a portugál–francia összefoglalóját, ha már egyszer ott voltam, ne hibázzak az otthoni élménybeszámolón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában