mérföldkő

2021.06.16. 08:00

Negyvenhárom végzős diák búcsúzott a református iskolától

Hivatalosan is lezárult a 2020/2021-es tanév június 15-én, ez volt az utolsó napjuk az iskolásoknak a nyári szünet megkezdése előtt. A dunaújvárosi Szabó Magda református iskola ekkorra időzítette a nyolcadik osztályosok ballagását.

Molnár Emese

2021.06.15. Ballagás a Szabó Magda Református Általános Iksolában Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az időjárás lehetővé tette, hogy ne zárt térben, hanem az udvaron tartsák meg a 11 órakor kezdődő ünnepséget, így szülők, hozzátartozók is részt vehettek a ceremónián.

Összesen két osztály negyvenhárom végzős tanulója búcsúzott iskolájától, pedagógusaitól, a diáktársaktól és persze egymástól is. A műsorban először a nyolcadikosoké volt a szó, ők köszönték meg mindazt a tudást, nevelést és türelmet, amit tanáraiktól kaptak.

A diáktársak képviseletében a 7.a osztály készült egy zenés-prózai műsorral a végzősöknek, amelyben igyekeztek útravaló gondolatokkal felvértezni őket.

A most ballagó évfolyam sok mindent megélt az elmúlt nyolc év során az iskola történetét illetően is. 2013-ban még a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában kezdték meg tanulmányaikat a fiatalok. Három esztendővel ezelőtt már a református iskola szellemiségében teltek a mindennapok. Rendkívüli, új helyzetet teremtett a világjárvány, ami miatt át kellett állniuk a digitális oktatásra. Mindezekről Farkas Márta, az iskola igazgatónője beszélt. Mint mondta, ő hat éve tanít ebben az iskolában, a mostani végzősök mindegyikéhez van szép emléke. A szülőkhöz fordulva hangsúlyozta, bár nem mindig könnyű a gyermeknevelés, de elég csupán egy mosoly, és újra kisüt a nap. Hangsúlyozta, büszkén tekinthetnek a fiatalokra, akik megállták a helyüket minden adódó helyzetben, és most elérkeztek életük első mérföldkövéhez. Ahogy az egy ballagási ünnepségen lenni szokott, jutalmazták azokat a tanulókat, akik kiváló tanulmányi teljesítményt nyújtottak, és köszönettel méltatták a szülők munkáját is, akik kivették részüket az iskola közösségi rendezvényeiből, kiváltképp Sallai Csilla és Ekler Szilvia segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában