Veszteség nélkül, egészségesen

2021.06.28. 08:00

Megtartották a tanévzáró ünnepséget a református iskolában

„Ez az a nap, mit az Úr rendelt” zengett a 2.a osztály éneke. A Szabó Magda református iskola június 25-én tartotta 3. tanévzáróját megalakulásuk óta, amely Czeglédi Péter Pál református lelkész áhítatával kezdődött, majd a gyerekek alkalmi műsorával folytatódott, amit az 1.a, 2. és a 4. évfolyam tanulói adtak.

duol.hu

A diákok műsora színesítette a pénteki tanévzárót

Fotó: Szabó János

Farkas Márta, az iskola igazgatója beszédében kiemelte, hogy örülni kell annak, és hálát adni Istennek, amiért épen, egészségben, veszteségek nélkül összegyűlhetett a magdások apraja-nagyja, s szüleikkel együtt örülhettek annak, hogy szép eredményeket érhettek el így is, hogy a pandémia miatt sok közösségi program, verseny elmaradt, hosszabb-rövidebb időre online oktatásra kellett átállniuk. Az igazgató megköszönte tanártársai munkáját, akik minden körülmény közepette jókedvvel, nagy szakértelemmel végezték munkájukat, a technikai dolgozóknak a szorgalmas óránkénti fertőtlenítést, a szülőknek a szellemi és anyagi támogatást, a hathatós segítséget kiváltképpen az online oktatás idején. Ezek után a szorgalmas, kitűnő és jeles átlageredményeket elérő tanulókat, az átlagosnál több istentiszteletet látogatókat ajándékozták meg egy-egy könyvvel.

A Dunaújvárosi Református Egyházközség nevében Czeglédi Péter Pál tiszteletes és Magyar Katalin presbiter ajándékozta meg azokat a hittanra járó gyermekeket, akik szorgalmukkal kiemelkedő eredményeket tudtak felmutatni. Kovács Henrietta Judit lelkipásztor, aki egyben az iskola hittantanára is, záró beszédében kiemelte, hogy Isten soha nem megy vakációra, mindig velünk van és lesz, örömeinkben és bánatainkban is. Hívhatjuk őt segítségül, ha kell.

Az iskola tanulóinak 47 fős csoportja, még az iskolakezdés előtt augusztus 8. és 15. között ismét találkozni fog Zánkán az ottalvós Erzsébet-táborban.

A diákok műsora színesítette a pénteki tanévzárót
Fotó: Szabó János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában