segítenek

2021.05.24. 12:00

Lépjen most a túlsúly ellen

Világszerte, így Európában is súlyos egészségügyi probléma az elhízás. E téma fontosságát hangsúlyozandó május 22-e az Európai Elhízás Elleni Nap.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Az elhízás számos betegség okozója lehet, így a cél ezen a napon felhívni a figyelmet erre a veszélyre és motiválni a túlsúlyos embereket, hogy változtassanak életmódjukon, írja a pantaleon.hu. Helyes táplálkozással, rendszeres mozgással, illetve akinek egészségi állapota megkívánja, orvosi felügyelettel tudja megtenni az első lépéseket a kilók csökkentése és a kívánatos testsúly fenntartása érdekében.

Az energia bevitel (zsír, cukor) csökkentésével, a gyümölcs-zöldségfélék, rostok fogyasztásának növelésével, fizikai aktivitással – akár csak séták napirendünkbe történő beiktatásával – sokat tehetünk egészségünkért, életminőségünk javításáért, élettartamunk növeléséért.

Az intézményünkben működő Egészségfejlesztési Iroda számos programot kínál az életmódváltáshoz történő segítségnyújtással mind a különböző mozgásformák, mind a dietetikai tanácsadás terén.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában