gyermeknap

2021.05.29. 10:00

Játszóház, színházi összeállítás, könyvtári rejtvényfejtés

Szabó Szabolcs

A népesebb közösségi rendezvények sajnos idén május végén is elmaradnak Fotó: archív

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Gyermeknapi játszóházba várja a családokat ma 15 órától a Munkásművelődési Központ. Az intézmény kézműves foglalkozásokkal, hajfonással, arcfestéssel várja majd a látogatókat. A belépőjegy ára egy szem előre csomagolt cukorka vagy csokoládé.

Gyermeknapi fejtörőt készített ifjú olvasóinak a dunaújvárosi József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára. A gyermeknapi videó már elérhető a jakd.hu honlapon. A mesés rejtvények megfejtőit igényes mesekönyvek várják majd. A megfejtéseket a [email protected] e-mail-címre várják a szervezők. A sorsoláson 12 éven aluliak vehetnek részt.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások okán nem május, hanem június utolsó hétvégéjén köszöntik majd a gyermekeket Rácalmáson. Június 27-én este hat órától az Apacuka zenekar ad ingyenes koncertet a Jankovich-kúriában. Június 1-jén, jövő héten kedden 11 órától a Rácalmási Cimbora Klub meghívására Nyulász Péter író, a népszerű Helka-trilógia szerzője tart előadást a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban.

Őze Áron, a dunaújvárosi teátrum igazgatójának rendezésében egy különleges gyermeknapi előadással készül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Amint a színház ajánlójában olvasható: „Ez egy hatalmas szeretet­adag lesz, mert a több mint egy éve tartó pandémiás helyzetben kölcsönösen szükségünk van a szeretetre. A szeretet – emberség is. Az emberség – szeretet is. Akik a Bartók Ünnep című gyereknapra készült műsorunkat készítették, egytől egyig a közönség­ért vannak, Dunaújvárosért, azért, hogy mindig adjunk önöknek valamit. Ezt fejezik ki a műsoros összeállításban. Szóval május 30-án, vasárnap, 20 órától a Bartók színház online terében.”

Az előadás elérhető lesz a Bartók színház hivatalos Facebook oldalán, valamint YouTube csatornáján.

A népesebb közösségi rendezvények sajnos idén május végén is elmaradnak
Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában