Jól viseli a meleget

2021.05.03. 12:00

Az árvácskát ültethetjük tavasszal és ősszel is

Nevelhetjük cserépben vagy akár a kertbe is kiültethetjük, az erős napsütést is jól bírja, csodás virágaival pedig különlegessé teszi a kertet.

Héjj Vivien/FMH

Fotó:

Az árvácskát ültethetjük akár ősszel vagy tavasszal. A kétnyári növények táborát erősíti, ami azt jelenti, hogy az első évben nem hoz szirmokat, csak a zöld növényi részek fejlődnek ki, virágait jellemzően a második nyáron csodálhatjuk meg. A vetés idejétől függően márciustól júniusig vagy kora ősztől novemberig virágzik.Az ültetés magról vagy dugványról történik. Ládába, edénybe vagy cserépbe is ültethetjük. A talaj legyen nedves, tőzegalapú. A kikelt növényeket tegyük világosabb helyre, ha kicsit megerősödtek, a kertbe is kiültethetjük.Az árvácskát nem szükséges óvni a napsugárzástól, így a terasz vagy a kert naposabb oldalán is elhelyezhetjük, de jól érzi magát a félárnyékban is. A nedves, erősen vízáteresztő képességű talajt kedveli. Öntözzük bőségesen, kéthetenként tápoldatot is adhatunk a virágnak. A betegségek és a kártevők elkerülése érdekében használhatunk gombaölő szereket. Ha néhány levél megfertőződött, távolítsuk el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában