mindenki örömére

2021.04.12. 07:00

Ismét a vásárban lehettünk

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben nem tartották meg Dunaújvárosban az országos kirakodóvásárt. A hét közepén azonban a kormány enyhített a járvány miatt bevezetett szigorításokon, ezért vasárnap újra megtelt a vásártér árusokkal és vásárlókkal egyaránt.

Agárdy Csaba

Vasárnap újra nyitva volt a dunaújvárosi vásártér. Volt árus és érdeklődő is bőven

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Ki voltak már éhezve Dunaújváros és a környékbeli települések lakói egy kis vásározásra. Legalábbis erre lehetett következtetni abból, hogy amikor vasárnap délelőtt a vásártérhez érkeztünk, nem nagyon volt parkolóhely. De, nemcsak a vásárba járók, hanem a vásározók is várták már ezt a pillanatot, vagyis azt, amikor újra kitehetik a portékáikat, hiszen tele volt a vásártér árusokkal. Ami még lényeges, hogy nem panaszkodhattak a keresletre. Nem volt telt ház, sőt, a vásár üzemeltetői arra is törekedtek, hogy a járvány miatt, a járványügyi szabályok szigorú betartásával, nyugodt, biztonságos körülmények között tartsák meg a vásárt. Ezeknek az elvárásoknak megfelelt az esemény.

A biztonságos távolságtartással nem volt gond a vásárban

Az árukínálat igen széles volt. Az élelmiszerek terén a zöldség-gyümölcstől kezdve a tésztán, át egészen a szárazbabig minden kapható volt, és természetesen sok édességet is vásárolhattunk. Kerti díszek is katonás rendben felsorakoztak, bár a törpék, kacsák és társaik nem mindenkinek a kedvencei. Több helyen láthattunk kézműves termékeket, de a prímet a ruhaneműk és az edények vitték. Több helyen kaphattunk bográcsot, vagyis, aki még nem készült fel a nyári szabadtéri főzésekre, ezúttal megtehette.

Érdekes, a mindig oly népszerű, és hosszú sorokat generáló sültkobászosok, büfések és a kürtöskalácsos előtt ezúttal nem kígyóztak a sorok. Pedig sokan nem is annyira vásárolni járnak ki a vásárba, hanem nézelődni, és elfogyasztani egy jó kis sült kobászt, egy remek kürtös kalácsot, és egy jó hideg sör is sokszor lecsúszik.

Vasárnap újra nyitva volt a dunaújvárosi vásártér. Volt árus és érdeklődő is bőven
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A „kolbászosok” közé tartozik a dunaújvárosi Szabó Szilvia is.

– Rendszeresen itt vagyunk a vásárban, leginkább mi is a sültkolbászért. Van egy bejáratot helyünk, ahol nem csípős, hanem pikáns a kolbi. A kürtös kalácsot sem hagynánk ki soha. Vásárolni is szoktam, bár nem túl gyakran. Elsősorban fehérneműt, amit itt nagyon jó minőségben tudok megvenni.

Tehát: hosszú szünet után sikeres volt a vásár, mindenki várja a folytatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában