kulcsi Kosár Kézműves és  Bolhapiac

2021.04.21. 14:00

A kis község közösségi és kedvelt romantikus vására

A bolhapiac használt cikkekre szakosodott piacforma. Minden rendes bolhapiacon megtalálhatóak a feleslegessé vált használati tárgyak, régiségek, gyűjtemények, könyvek, apróságok, amelyekre szabadon alkudhatunk. A kézműves piacok minden kézzel, kis szériában készült míves és egyedi termékek lelőhelyei. Mind a két kereskedelmi forma világszerte népszerű, és a leghíresebbek közülük igazi turistalátványosságok a maguk színes forgatagával.

Török Tímea

A sorállás  a standjuk előtt mindent elmond a kürtőskalácsukról

A használt cikkeket kínáló és a kézműves piacok között nagyon sok a hasonlóság. Bizonyára sokan kedvelik mind a két piacformát, amelyeknek közös pontja lehet a környezettudatos szemléletmód és az újrahasznosító megoldások is.

Nem kényeztette el az időjárás a piacozókat vasárnap

Ezt ismerték fel a kulcsi Kosár Kézműves és Bolhapiac szervezői is, akik a két piaci formát egyesítve szerveztek hangulatos vásárt a város közeli kistelepülés központjában április 18-án, vasárnap délelőtt.

Az időjárás nem kényeztette el sem az árusokat, sem pedig a piacos kedvű vásárló-jelölteket simogató napsütéssel, kellemes tavaszi idővel. Sokkal inkább borús időjárás jellemezte a kulcsi Kosár idén első alkalommal megrendezett kézműves és bolhapiacát. Valószínűleg ez az oka, hogy csak délelőtt tíz óra után kezdett érződni az igazi vásári forgatag.

A sorállás a standjuk előtt mindent elmond a kürtőskalácsukról

– Úgy érzékeltem, hogy az embereknek már igazán nagy szükségük volt arra, hogy egy kicsit letérjenek a mindennapok megszokott munka- és bevásárlási útvonaláról. Látszott, hogy aki kilátogat, az nem cél­irányosan csak vásárolni érkezett, hanem mindenki szívesen volt a szabadban, és élvezettel, felszabadultan és mosolyogva beszélgetett egy kicsit – mondta el Pádár Edit. A kulcsi piac főszervezőjének értékelése alapján a vásár annak ellenére is közepesen jól sikerült, hogy sokan félnek a fertőzéstől, és az óvintézkedések ellenére sem mennek szívesen közösségbe. Dunaföldváron is ezen a napon volt a vásár, ami szintén szolidabbá tette a sikert.

A használt, de nagyon jó állapotú cikkek között is válogathattunk

A vasárnapi kulcsi Kosár állandó bolhapiaci résztvevői mellett most több kézműves stand kifejezetten népszerű volt a sorállásokat megfigyelve. Ilyen volt például a kürtőskalácsos, a levendulás, a kosárfonó és a virágpalánta-termelő is. Velük is és a romantikus kisközösségi piacozás elkötelezett híveivel legközelebb május 9-én délelőtt találkozhat majd minden érdeklődő a kulcsi Kossuth szobornál.

A kulcsi Kosár Kézműves és Bolhapiac ezentúl kéthetente várja majd az érdeklődőket
Fotók: amatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában