ünnepi dekoráció

2021.03.30. 14:00

Húsvéti díszbe öltöztette Perkátát a „TEdd SZebbé” csoport

Szalmabálából nyuszi és méhecske, bárányok és húsvéti tojások fogadják az érdeklődőket. Minden évszakhoz kötődően igyekszik feldíszíteni a falut a tevékeny csapat.

Horváth Dóri

A TEdd SZebbé csapata húsvéti díszeket helyezett el Perkáta településen. Jókedvre szeretnék deríteni az embereket a vírus ideje alatt. Balról a második Horváth-Farkas Ágnes Fotó: HD

Perkáta

A Szabadegyháza és Dunaújváros felől érkező bekötőútnál, valamint a községháza és a Győry-kastély épülete előtt húsvéti dekoráció fogadja a Perkátára érkezőket, látogatókat, illetve a település lakóit. Méhecske- és nyuszi- szalmabála, bárányok, szalagok, festett hungarocelltojások teszik hangulatossá a település kijelölt pontjait.

A dekorációt egy tizenhét tagú csoport készítette el, akik a „TEdd SZebbé” nevet adták maguknak. A csapat nőkből áll, háziasszonyokból, akik saját szabadidejükben foglalkoznak a település díszítésével.

– Tavaly ősszel, a vírushelyzet miatt találtuk ki, hogy jó lenne az embereket felvidítani – nyilatkozott Horváth-Farkas Ágnes, a csoport egyik tagja. – Évszakoknak megfelelően igyekszünk díszíteni.

A 2020-as őszi dekorációk során szalmabábukat, kukoricacsöveket, biciklit és még sok más kreatív tárgyat díszítettek Perkátán, a fent megjelölt pontokon kívül még a Széchenyi utcába, továbbá a Bogó bolthoz, az adventi ünnepkörhöz igazodva pedig karácsonyfát, télapót és télanyót, valamint mézeskalács-házikót is elhelyeztek díszítésként, csakhogy néhányat kiemeljünk az alkotások közül.

Horváth-Farkas Ágnes elmondta, hogy általában egy-egy dekoráció megtervezése úgy történik, hogy mindenki elmondja a saját gondolatait, elképzeléseit, s azt kivitelezi, készíti el a település számára. Amikor jut idejük rá, szívesen segítenek is egymásnak. Fontos számukra, hogy az ötletek nyomán születő tárgyak ne legyenek balesetveszélyesek, így erre szintén hangsúlyt helyeznek a díszlet megvalósítása során.

A mostani, húsvéti dekoráció részét képezi egy, a Győry-kastély kertjében található tojásfa is, ahova várják minden érdeklődőtől, hogy felfüggessze az általa vitt, kidekorált tojást. Az ehhez segítségül szolgáló létrát a Győry-kastélyból lehet elkérni.

– Az ünnepek hangulatához alkalmazkodva ezután is szeretnénk díszíteni – árulta el Horváth-Farkas Ágnes a csapat jövőbeli terveiről. – Ezt követően őszi dekorációt állítunk össze, majd utána karácsonyit.

A mostani, húsvéti díszlet az ünnepet követően tavaszivá kerül átalakításra, amit 2021. május 1-ig lehet majd megtekinteni Perkátán.

A TEdd SZebbé csapata húsvéti díszeket helyezett el Perkáta településen. Jókedvre szeretnék deríteni az embereket a vírus ideje alatt. Balról a második Horváth-Farkas Ágnes
Fotó: Horváth Dóri

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában