Példaértékű

2021.03.29. 14:00

Ajándék az elhivatott és hősként dolgozóknak

Dunaföldvári családok a dunaújvárosi kórházat lepték meg gyűjtésükkel és gyerekrajzokkal

Gallai Péter

Egy országos kezdeményezéshez kapcsolódva harmincnál több dunaföldvári család fogott össze, hogy a szekszárdi és a dunaújvárosi kórházak Covid-osztályain dolgozóknak gyűjtsenek, köszönetüket fejezve ki ezzel az egészségügyi dolgozoók helytállásáért. Az ajándékok mellé egy-egy levelet is tettek a nevekkel, továbbá mindkét intézmény csomagjába három-három kedves gyerekrajz is került.

a saját régiónkban mi tudunk igazán segíteni

A Szent Pantelon Kórházba Széles-Horváth Anna hozta el a felejánlásokat, amit a múlt héten adott át.

– Az akciót Janklovics Natasa indította a Mommynity zárt Facebook anyukacsoportban, amelynek én is tagja vagyok. Ott harminc kórház számára vásároltunk, főként fővárosi és nagyvárosi intézményeknek. Mivel Dunaújváros és Szekszárd az első körben nem szerepelt, úgy gondoltam, itt helyben megszervezném a gyűjtést számukra, hiszen a saját régiónkban mi tudunk igazán segíteni. Minden résztvevő család érintésmentesen átadta az adományt, rendszereztük, elosztottuk. Ahogy közétettem a felhívást a Dunaföldvár baba-mama csoportban, kevesebb, mint egy hét alatt harminckét család adakozásából állt össze a rengeteg adomány, amelyet Jákli-Kovács Judit segítségével kettéosztottunk, majd eljuttattunk a két kórháznak. Mi a férjemmel Dunaújvárosba vittük, Szabó-Schönecker Zsuzsi és férje pedig a Szekszárdra való szállítást oldotta meg – mondta.

Példaértékű, ahogy országszerte megmozdultak a civilek az elhivatott és hősként helytálló egészségügyi dolgozókért

Hozzátette, az akció kezdetén beszélt dolgozókkal, akik megosztották, mire lehet szükségük. Főként minél jobban osztható és egyszerűbben fogyasztható ételeket, italokat törekedtek beszerezni. Így gyűlt össze több mint kétszáz dobozos üdítő, több száz müzli-csoki szelet és kekszcsomag, három az egyben kávék, teák, energiaitalok, csomagolt pék­áruk, pástétomok nagy tételben, de nedves törlőket és WCpapírt is gyűjtöttek.

– Példaértékű, ahogy országszerte megmozdultak a civilek az elhivatott és hősként helytálló egészségügyi dolgozókért. Ez az egyetlen mód segíteni, amellett, hogy betartjuk a szabályokat. És folytatnunk is kell a hasonló kezdeményezést, ahogy ők sem hagyják abba a napi szintű kimerítő küzdelmet, amíg tart a krízishelyzet – hangsúlyozta.

Széles-Horváth Anna és Kovács Orsolya, a Covid-részleg nővére, diabetológus szakasszisztens az ajándékokkal
Fotó: amatőr felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában