életstílus

2021.02.16. 17:00

Kényeztessük magunkat – tegyünk tejet a fürdővízbe!

Pakolások, hámlasztók, testápolók. Számos módja van a puha bőr elérésének. Ha azt mondjuk, Kleopátra is ezt használta, hogy a bőre sima legyen, sokan bizonyára már ki is találták, hogy a tejről van szó.

TBZS

Fotó: shutterstock

A titok pedig a savanyú szamártejben található alfa-hidroxi sav, amely elősegíti a bőr elhalt felső rétegének a leválását. Ha azonban nincs kéznél szamártej, nem baj, ugyanis a tejsav a tehéntejben is megtalálható.

A fentebb már említett bőrradírozó hatáson túl a tej külsőleg jótékony gyulladáscsökkentő is, ezért hasznos a pattanások ellen, ezenkívül napégésre is hatásosan használható. Hidratál, mivel tele van vitaminokkal, proteinnel, zsírral és ásványi anyagokkal, ezért nem szabad alábecsülni.

Egy kád meleg vízhez adjunk két csésze tejet, majd mártózzunk meg benne 20–30 percre. Ha még extrább hatást szeretnénk, tegyünk mellé negyed csésze mézet, illóolajat vagy fürdősót.TBZS

A tejes fürdő szebbé, üdébbé teszi a bőrt
Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában