Mit főzzünk ma?

2021.02.27. 18:00

Csülök Pékné módra – gasztrovideó

Dualszky-Kovács Péter ezentúl hetente jelentkezik a duol.hu oldalán az általa készített sütős-főzős videókkal. Elsőként lássuk, hogyan készíti a csülköt. Felkészültek? Ez ínycsiklandó lesz!

duol.hu

Elkészítés

Csülökhöz:

3 db Répa

2 fej Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

3 db Babérlevél

Só,bors

Körethez:

500 g Burgonya

4 gerezd Fokhagyma

4 ek Zsír (mangalica)

Majoranna, Rozmaring

1 üveg Gyöngyhagyma

Só, Bors

A csülköt az összes hozzávalóval (zöldségeket daraboljuk) egy nagy lábasba tesszük, majd felöntjük vízzel és felrakjuk főni. Mérettől függően kb 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha kész kivesszük a főzőléből és szárazra töröljük. A burgonyát cikkekre vágjuk, majd minden összetevővel egy tepsibe tesszük és összekeverjük. Rátesszük a tetejére a készre főtt csülköt és lekenjük zsírral. Kb 1-1,5 óra alatt 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Sütés közben kb 20 percenként megkenjük a csülköt zsírral. Savanyúkáposztával tálaljuk.

Dualszky-Kovács Péter

Péter a tanulmányait a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában végezte. 2011-ben fejezte be a szakmai gyakorlatát a rácalmási Jankovich Kúria Hotel és Étteremben. Azóta külföldön dolgozik a gasztronómia világában. Több helyen is megfordult az évek során és sikerült sokféle formáját megtanulnia a konyhaművészetnek. A jelenlegi koronavírus helyzetben, ahogy az éttermek zárva vannak csak otthon jut a tűzhely közelébe. Mivel majdnem mindennap főz és ideje is engedi, ezekből a főzésekből videót készít.

Így mondta el a videók történetét:

- Teljesen a főzés szerelmese lettem az évek alatt. Szeretnék ezekkel a videókkal kis motivációt, inspirációt nyújtani az otthoni konyhában tevékenykedő embereknek is. Az „ahogy én csinálom” videók ötletgazdája a kedves feleségem, aki állapotos. A terhesség egyik jellemzője a kívánósság, ami persze minket is utolért. A jelenlegi helyzet nem annyira vészes mint, amit én férfiként gondoltam a kívánósságról. Egy mindenkori problémát oldott meg a kívánósság, az pedig az, hogy amikor felteszem a kérdést, hogy mi legyen az ebéd vagy vacsora ő kész fogásokkal áll elő. Ami minden otthon főző ember álma. Szerencsére így nincsen semmi problémám azzal, hogy mi legyen a következő videóm témája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában