nyártól boldogabb lehet

2021.01.09. 09:00

Vajon mit hoz magával a 2021-es esztendő? – Egy jósnővel beszélgettünk a jövőről

Nehéz év áll mögöttünk, ehhez semmi kétség, de 2020. december 21-én elindult egy új korszak, amiben érezni fogjuk a lassú, pozitív irányú változást az életünkben – kezdte meg a 2021-es év elemzését Judy Jós, és ezzel máris némi reményre adott okot, hogy a jövő év szebb és jobb lehet.

Bagotai Zsanett

Kitartással tudunk előrébb jutni

– Általánosságban elmondható, hogy elkerülhetetlen minden embernél a változás, változtatás hiszen ez a feladatunk, hogy ezt meglássuk és megtegyük. A jelenlegi helyzettel szemben tehetetlenek vagyunk, így csak kitartással és átértékeléssel tudunk előbbre jutni. Nem tudjuk ugyanott folytatni az életünket, ahol korábban abbamaradt. Fontos, hogy ne csak a magunk problémáival legyünk elfoglalva, hanem az embertársaink segítése is cél legyen, hiszen aki ezt nem teszi meg, azokat az élet fogja valamilyen formában rákényszeríteni. Átrendeződnek akarva-akaratlanul is a hatalmi erők, így az életet habzsoló önző embereket hatalmas pofon érheti, mivel a pénz értéke is megváltozik, és hiába gazdag valaki, a betegség, nehézség nem válogat.

Sajnos az anyagi nehézségek a 2021-es évben sem tűnnek el, csak lassú változást észlelhetünk ezen a területen

– A gazdaságnak hosszú időre lesz szüksége, hogy ismét talpra álljon. Több vállalkozás mehet tönkre, kerülhet még nehezebb helyzetbe a kiesett bevételek és a magas költségeik miatt, így át kell gondolni sok embernek, hogy milyen megélhetést tud a családjának biztosítani. Egyedül talán az élelmiszeripar és a mezőgazdaság, ami kisebb mértékben érzékeli a gazdasági visszaesést.

Érzelmileg valamilyen szinten mindenkit megviselt az előző esztendő, és ez sajnos folytatódik még ebben az évben is. Lelkileg nem voltunk és nem is leszünk az ilyen elszigetelődésre felkészülve – mondta Judy Jós
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Az elszigetelődésre nem lehet felkészülni

– Érzelmileg valamilyen szinten mindenkit megviselt az előző év és ez sajnos folytatódik még ebben az évben is. Lelkileg nem voltunk és leszünk az ilyen elszigetelődésre felkészülve, ami kapcsolatokat és családokat szakít el egymástól. Az elszigetelődés a fiatalokat is megviseli, hiába élünk egy digitális világban, ennek ellenére fontos lenne számukra is a személyes kapcsolat. Fel kell ismernünk a tényleg fontos értékeket az életünkben. A szeretet, a megértés és a segítségnyújtás sokkal fontosabb holmi materiális dolgoknál. Ha ezt megértjük és megéljük, akkor tudunk fejlődni és egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élni. Mindenkinek szükséges lenne ezen értékek felismerése.

Az egészséggel kapcsolatban javulás várható, de csak az év második felében

– Addig még a bizonytalanság és a tanácstalanság miatt hullámozni fognak az emberek érzelmileg ebben a tekintetben. Hiába is várjuk, a vírus nem fog eltűnni, de meg fogunk tanulni vele együtt élni és védekezni ellene. Fontos lenne, hogy ne csak másoktól várjunk segítséget, hanem hogy tegyük meg mi is, amit csak lehet. Itt immunerősítésre, vitaminok szedésére gondolok első sorban. Az egészségügy felértékelődött a világjárvány miatt és a figyelem középpontjába került, amire nagy szükség volt világszinten. Ez továbbra is így marad, annak ellenére, hogy sikerül védőoltást kifejleszteni, ami hosszútávon segíthet. Természetesen ez nem fogja azt jelenteni, hogy mindenki felgyógyul, ha elkapja a betegséget. Azt javaslom, hogy mindenkinek türelmesnek kell lennie, hiszen a nehézségeket még egy jó ideig cipelni fogjuk, bár a változás beindult, még ha fájdalmas és lassú is lesz.

Át kell értékelni az emberi kapcsolatokat

– Kapcsolataink tekintetében fontos lesz, hogy kicsit magunkba nézzünk és átértékeljük azokat is. Szerepet kap a másfajta kommunikáció, nem csak azokkal, akikkel eddig is rendszeres kapcsolatban voltunk, hanem olyan emberek felé is szükséges a figyelmünket irányítani, akik egyedül élnek, és nincsen segítségük. Ha levetjük a korlátjainkat, akkor új érzelmi töltődést kapunk a lehetőségtől.

– Összességében elmondható, hogy ha lassan is, de elindul az élet minden területén a pozitív változás, amihez mindenki a hozzáállásával tud segíteni. Fontos, hogy felismerjük minden tapasztalatnak, feladatnak a hátterét, hogy mit tudunk ebből a helyzetből tanulni, és hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a 2021-es évből – zárta sorait Judy Jós.

Forrás: Feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában