Pribil Sándor is azonnal beoltatná magát, amint lehetséges

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre.

Molnár Emese

Pribil Sándor úgy véli, ha nem oltatjuk be magunkat, az a környezetünkre is hatással lehet

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik január 16-án és 17-én. Országszerte 127 mintavételi ponton, így a Dunaújvárosi Járási Hivatalban is várják az ágazatban dolgozókat az előzetes egyéni jelentkezés után. Ebbe a körbe tartozik most például az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Jószolgálati Otthon, illetve a Hajléktalanellátó Centrum kollektívája is. Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke arról beszélt lapunknak, hogy ő már nagyon várja a védőoltást, amint lehetséges, mindenképpen beoltatja magát a vakcinával.

– Karitatív szolgálatot végzünk a sürgősségi vérellátásban, ezáltal nincs olyan kórház az országban, ahová ne kellett volna mennem. Láttam, végignéztem, milyen küzdelmes egy Covid-fertőzött beteg ellátása mind az érintettnek, mind a rendszerben dolgozóknak. Elvesztettem két barátomat, akik a koronavírus miatti szövődményben haltak meg. Családos ember vagyok, van párom, gyermekem, barátaim, és féltem őket. Még ha nekem nem is lenne bajom a fertőzéstől, nem szeretném, hogy számukra halálos legyen, mert nem mindenki örül teljes egészségnek közülünk. Nagyon vigyázok rájuk, vigyázunk egymásra. Ha nem oltjuk be magunkat, az a környezetünkre hatással lehet. Szerintem a védőoltás a társadalmi felelősségvállalás egyik szegmense. Ha van egy ilyen lehetőség, hogy ingyen kapjuk a védőoltást, akkor élni kell vele!

Pribil Sándor úgy véli, ha nem oltatjuk be magunkat, az a környezetünkre is hatással lehet
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában