hirdetés

2021.01.21. 10:13

Most érdemes szobát bérelni a városban!

PR cikk

A jelenlegi helyzetben kedvező áron juthatunk teljes lakásokhoz vagy kiadó szobákhoz a városban. Az ingatlanpiacon 20-30%-os csökkenés indult el a koronavírus miatt, ennek következtében a kiadó szobák árai is olcsóbbak lettek. Kiadó szobát első körben ismeretségi körünkben érdemes keresni, aztán ott van a közösségi média, ahol friss hirdetések között tudunk böngészni, vagy feliratkozhatunk néhány csoportba. Alternatíva lehet még a Flatfy, amely direkt kiadó szobákra specializálódott. Az olcsó dunaújvárosi albérletek mellett kiadó dunaújvárosi szobák között szintúgy böngészhetünk, akár foglaló nélkül.

Megfizethető ingatlanok

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy Dunaújvárosban a kiadó szobák, illetve lakások sokkal olcsóbbak, mint Budapesten (Global Best Property Zrt.) A Kiadó szoba Budapest gyűjtése alapján egy frekventált kerületben lévő lakás szobája hozzávetőlegesen 75.000 Ft/hó rezsi nélkül, míg Dunaújvárosban már 60.000 Ft/hó áron egész lakást találunk, alacsony rezsivel és néhol még kaució nélkül.

Mindezek mellett Dunaújváros a Közép-Dunántúli körzet egyik legmagasabb éves jövedelemmel rendelkező városa. Nagyon sok cég és sikeres vállalkozás működik itt: Hankook Tire Magyarország Kft, a Dunaferr, vagy a Dunapack Zrt. Így nem véletlen, hogy az ingatlanpiaci növekedés ide is elért. A dunaújvárosi kiadó lakások, leginkább a Béke városrészben körülbelül 290 ezer forintos négyzetméter árakon kelnek el.

Ezen lakások átlag 60-65 nm2-esek, amelyekért átlagosan 15 millió forintot is elkérnek a piacon. A kiadó albérletekkel szintén hasonló a helyzet Dunaújvárosban. Ha a budapesti példát vesszük alapul, akkor itt egy jó szobát akár 30-40.000 forintért lehet bérelni, 60.000 Ft/hóért pedig teljes lakást, természetesen a felújított ingatlanokért többet kérnek, viszont jelenleg már alap a berendezett, vagy gépesített lakás.

Bérlési feltételek a városban

Amennyiben kiadó lakást vagy olcsó szobát szeretnénk, abban az esetben mindenképp nézzünk utána, hogy milyen feltételekkel bérelhetjük az ingatlant. Valahol van foglaló, és van olyan tulajdonos, aki enélkül adja ki a szobát. Amikor elköltözünk, akkor a foglaló visszajár, akkor nem, ha szándékosan okoztunk kárt a lakásban. Arra pedig figyeljünk oda, hogy legyen valamilyen dokumentum (szerződés, nyilatkozat) a bérlés időtartamára.

Még a lakás kiválasztása előtt tájékozódjunk, hogy mennyire biztonságos a környék és hogyan tudjuk megközelíteni a munkahelyünket, kivéve, ha otthonról dolgozunk vagy tanulunk. Az sem hátrány, ha van helyi ismerősünk, aki „otthon” van a várost érintő dolgokban, ismeri az ügyintézések menetét, tudja mi merre található...stb.

Mindezek mellett ügyeljünk saját magunk biztonságára, amikor új albérletbe költözünk, ilyenkor a legjobb megoldás a több záras ajtó, vagy a heveder-zár lehet. Szoba esetén meg nézzünk utána, hogy a lakótársak hogyan élnek a lakásban. A saját szóba jó, viszont bármilyen probléma esetén nem a tulajdonos, hanem a lakótársak segíthetnek, hiszen ők alkotnak régóta egy közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában