kvízzel

2021.01.20. 19:00

Ma van a pingvin-tudatosság napja

Létezik belőle, galápagosi, király, adélie és még sorolhatnám. Igen, a pingvinekről lesz szó az elkövetkezőkben. Többnyire állatkertekben találkozhatunk ezekkel a cuki állatokkal, akiknek nem volt még hozzájuk szerencséje, azok például a Táncoló talpak animációs filmben láthatták őket.

duol.hu

A pingvinek szórakoztató és érdekes állatok, mindig az alkalomhoz illően öltözködnek, hiszen mindig frakkban jelennek meg. Jelenleg több mint 18 féle fajtájuk létezik, van olyan amelyik több, mint 65 millió éve él a Földön. A mai világnap felhívja a figyelmet életmódjukra és az élőhelyükre, hogy minél jobban próbáljuk megérteni, hogy az emberi tevékenység, az éghajlatváltozás hogyan fenyegeti az életüket.

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a pingvinállomány évről évre riasztó mértékben csökken, hiszen nem a természetes élőhelyükön, hanem például egy állatkertben találkozik velük. A víz hőmérsékletének emelkedése miatt vannak olyan pingvinfajták, melyek a kihalás szélére sodródtak, a melegebb időjárás miatt később költik ki fiókáikat, a környezeti tényezők nem könnyítik meg az élelemhez jutásukat sem és sok pingvin pusztul el, amíg élelmet kereső szüleire vár. Ezért is fontos a pingvin-tudatosság napja, hogy felhívja a figyelmet erre a komoly problémára, hogy még legalább 65 millió évig fennmaradjanak ezek a csodás élőlények.

Kvízünkkel próbára teheted, hogy mennyit tudsz ezekről a kedves, totyogós madarakról, ha megvan az eredmény, kommentben írd meg nekünk!

1.
Melyik a legnagyobb pingvinfajta a világon?
2.
Melyik a legelterjedtebb pingvin az Antarktiszon?
3.
Mivel táplálkoznak a császárpingvinek?
4.
Hogyan lélegeznek a pingvinek úszás közben?
5.
Milyen gyakran vedlenek?
6.
Miben különböznek a pingvinek csontjai a repülő madarak csontjaitól?
7.
Milyen mélyre tudnak a császárpingvinek lemerülni?
8.
Az Antarktiszon hogyan tesznek meg a pingvinek nagy távolságokat?
9.
A szamárpingvin milyen gyorsan tud úszni a víz alatt?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában