SZÉPSÉGÁPOLÁS

2021.01.15. 10:00

A hideg téli levegő erősen igénybe veszi a bőrt

TN /Teol

A téli hónapokban a hideg és a nagy hőingadozás miatt a bőr igénybevétele megnő, ezért veszít rugalmasságából, könnyen kiszáradhat, ami kellemetlen, viszkető érzéssel társulhat. Hogy megőrizzük bőrünk egészségét különösen figyelnünk kell a megfelelő hidratálásra. A hidegnek, a benti és kinti hőmérséklet közötti nagy különbségnek leginkább az arc és a kéz bőre van kitéve, ezekre a területekre különösen érdemes figyelnünk – tanácsolja a Fanny magazin.

Szépségápolási termékeink összetételére, hatóanyagaira ügyeljünk, és lehetőség szerint válasszunk olyant, ami a legkevésbé erősíti fel a környezeti hatások következményeit. Például arclemosóból a téli időszakban alkoholmentes termékeket érdemes beszerezni, hiszen az alkohol elvonja a bőrből a vizet, márpedig a hidegben éppen a gyors dehidratálódás az egyik legnagyobb probléma. Ha a nap legnagyobb részét bent töltjük, olyan arckrémet érdemes választani, amely fokozatosan pótolja a nedvességet, és emellett nyugtató hatású összetevőt, például kamillát, aloe verát tartalmaz. Soha ne feledkezzünk meg az ajakápolóról, hiszen az ajkak nagyon könnyed dehidratálódnak. Hogy elkerüljük a kiszáradást, becserepesedést, már mielőtt kilépnénk az utcára, érdemes vékonyan bekenni az ajkakat. Rengetegféle ajakápoló kapható már, ezek közül érdemes a nyugtató hatásút választani.

Soha ne merészkedjünk ki a hidegbe nedves kézzel. Természetesen elmaradhatatlan a hidratálókrém használata, nyugodtan válasszunk a megszokottnál zsírosabb, glicerintartalmú krémet, és mindenképpen érdemes kesztyűt húzni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában