szponzorált tartalom

2020.12.04. 10:35

Kapszulás vagy automata kávéfőző a jobb?

A világon milliók számára megszokott tradíció a reggeli vagy délutáni kávézás, sokan úgy gondolják, hogy ilyenkor szükséges egy kis „pörgés”, hogy jól induljon vagy folytatódjon a napjuk.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb cégek is erre a hagyományra építenek, gondoljunk csak a George Clooney által népszerűsített Nespresso „What else?” kampányára. A kávéfőzők megvásárlásakor azonban nem mindig a brand vagy a típus a döntő (automata vagy kapszulás), hanem sok esetben a készülék ára. Megvizsgáltunk néhány lényeges szempontot, hogy segítsünk a legjobb készülék kiválasztásában.

Döntsük el, hogy milyen kávét szeretnénk inni!

Célszerű megfontolni, hogy milyen kávét szeretnénk fogyasztani, még a megfelelő berendezés vásárlása előtt. A kapszulás kávéfőzők hatalmas népszerűségnek örvendenek, viszont még egy középkategóriás készülék mellé vásárolt kapszula sem olcsó. Persze függ a napi kávéfogyasztásunktól is. Költséghatékonyabb az őrölt kávé, a boltban vásárolható vákuum-csomagolt termék, illetve a kávébab otthoni feldolgozása, ennek hátránya, hogy sok idő megy el a készítéssel.

A kapszulás kávéfőzők előnyei

A kapszulás készülékek elterjedése nagymértékben megváltoztatta a kávézási szokásainkat, mert maga a kávézás már egyfajta szeánsz lett, és akkor van igazán béke, ha nem rohanunk, hanem szép lassan hódolunk a szenvedélyünknek. Ezt a célt teljes mértékben biztosítják a kapszulás gépek. Nem beszélve arról, hogy az ilyen szerkezetek, ugyanazt a jó ízű kávét el tudják készíteni, mint a klasszikus eszközök, csak itt a gyorsaságon van a hangsúly. Ezen a téren a legelterjedtebb a Nespresso márka. Emellett bátran ajánljuk a Krups (Dolce Gusto), DeLonghi és a Bosch termékeit. Árak tekintetében természetesen vannak különbségek.

Mennyibe kerül a kávéfőző?

Rögtön tegyük hozzá, hogy itt lényeges, hogy milyen összeget szánunk magára a termékre. A brandtől és típustól függetlenül az árban lehetnek igen nagy eltérések. 8.000 Ft-tól akár 300.000 Ft-ig is lehet keresgélni, vagy még tovább. Mondjuk félmillió forintot vétek kiadni egy kávégépért. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy legtöbbször az olcsóbb vagy középkategóriás készülékek sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint drága partnereik. Érdemes keresgélni például a Bosch, Krups, Saeco, Tchibo, Delonghi vagy a népszerű Philips és Nespresso márkák között. A hatalmas kínálat következtében irányjelzés lehet, hogy melyik készülék mit tud, és hogyan alakították ki, vagy éppen milyen színvilágban kapható. Az eszköz tisztítására vonatkozó előírások szintén befolyásoló tényezők lehetnek, nyilván az a jó, ha ezzel sem kell sokat foglalkozni. Az érintőképernyős, amolyan „okos” -gép meg maga a csoda. Na igen, viszont drága is! Ne feledkezzünk meg az akciókról sem, hiszen egy Black Friday napján jóval olcsóbb lehet a kiválasztott készülék, mint előtte.

Az ízek harmóniájában

Ahány ember, annyi szokás. Ha például rendszeresen dohányzunk és a kávé csak a szükséges plusz, úgy teljesen mindegy, hogy milyen a készülék. Akkor sem kell nagyon kávéfőzőre költeni, ha csak a tej miatt fogyasztunk kávét. Ámde, ha fontosnak tartjuk a különleges ízeket és az illatot, akkor már érdemes egy profi gépet beszereznünk. A vásárlói visszajelzések azt tükrözik, hogy az eszpresszó eszközök adják a legsokoldalúbb kávét, míg a kapszulások az egyedülálló ízvilágot teremtik meg. Miközben isszuk a kávénkat, szinte ott vagyunk Brazíliában vagy bármelyik Latin Amerikai országban, és érezzük a kávébab varázsát.

Élmények a köbön!

Láthattuk, hogy a kávéfőzők vásárlását igen sok tényező befolyásolja. Ugyanakkor azt tartsuk szem előtt, hogy a kávézás egy hosszabb távú „hagyomány”, ennek megfelelően érdemes beszerezni a gépet. Éppen ezért a végső döntés előtt, gondoljuk végig, biztos jó-e, ha egy méregdrága kávéfőzőt veszünk. Ha pedig a kapszulás készülék lesz a nyertes, akkor utána kell járni, hogy milyen típusú kapszulát vegyünk és mennyiért, hogy a kávézás sokáig tartó élmény legyen!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában