Jön a téli szezon

2020.11.12. 11:00

Téli üzem és 0–24 órás szolgálat a közútnál

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0–24 órás szolgálatra váltott.

Török Tímea

A következő hónapokban mintegy 4000-en dolgoznak váltott műszakokban a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán.

A társaság a 2020/2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen több mint 1100 munkagépet mozgósíthat. A közútkezelő mind a 94 mérnökségén feltöltötte a sótárolókat, így országosan összesen mintegy 174 ezer tonna útszóró só, több mint 2600 tonna kálcium-klorid-granulátum, 2,3 millió liter kálcium-klorid-oldat és közel 11 ezer tonna érdesítő anyag áll rendelkezésére. Azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások, hóátfúvások előfordultak, ott hófogórácsokat és hálókat helyeznek ki.

A közút felkészült, a közlekedőknek is érdemes

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat még a tartós fagyok előtt cseréljék megfelelő minőségű és állapotú téli abroncsra. Még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában