focilegendák

2020.11.27. 07:30

Sporttörténelem új köntösben

Agárdy Csaba

Hungarian international soccer player and goalgetter Ferenc Puskas in September 1955. Ferenc Puskas is the super goalgetter of the 20th century. In the years from 1943 to 1966 the soccer world star with Hungarian and Spanish citizenship (he was a forward at Real Madrid) scored 512 goals in 528 premiere league matches in Hungary and Spain. Puskas was topscorer four times in Hungary, as well as in Spain. In 88 A-international matches he scored 83 goals. This was found out by the Internationale Foerderation fuer Fußball-Geschichte und - Statistik (IFFHS) (International Federation for Soccer History and Statistics) in Darmstadt.

Forrás: AFP / dpa Picture-Alliance / Zentralbild

Fotó: DPA/AFP

November 25-én volt a magyar labdarúgás napja, arra emlékezve, hogy 1953- ban ezen a napon nyert a magyar válogatott Anglia ellen a Wembley stadionban. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy november 25-én a meccsről archív felvételeket láthattunk, volt, hogy a teljes meccset élvezhettük. Szerdán azonban olyan történt, ami még ezelőtt soha. Nem Szepesi György megszokott, akkori közvetítését hallhattuk, hanem Matuz Krisztiánét, aki úgy közvetített, mintha most játszották volna a mérkőzést. Sőt, szakkommentátor is volt, nem más mint az Aranycsapat egyik legendájának, Bozsik Józsefnek a fia, Péter. Nagyszerű ötlet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában