Dunaújváros

2020.08.01. 09:00

Tanszergyűjtés és játékfesztivál

Bár néhány héttel ezelőtt még nem volt teljesen biztos, hogy megrendezhetik a vírushelyzet miatt, immáron hivatalosan is meghirdette az Útkeresés Segítő Szolgálat a játékfesztivált.

Molnár Emese

Archív fotónkon a tavalyi játékfesztivál arcfestő és kézműves foglalkozása

Fotó: archív

Ez egy hagyományos dél­előtti rendezvénye a családsegítő szolgálatnak, amelyre elsősorban a szervezet kötelékébe, ismeretségébe tartozó családokat hívják meg a város és a járás területéről, de természetesen mindenki előtt nyitva áll a kapu. Az idei játékfesztivál augusztus 11-én 9 és 12 óra között lesz az Útkeresés Bartók Béla téri székhelyének udvarán. Sportos foglalkozásokat, kézműveskedést kínálnak a gyerekeknek, a hangulatot szeretnék feldobni egy kis zenével és tánccal. Lesz arcfestés is, és még jó néhány meglepetés, amelyekkel szebbé kívánják tenni az idelátogató családok napját.

Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezető-helyettese a tanszer-adománygyűjtéssel kapcsolatban elmondta, nem lesz külön átadás, mert folyamatosan várják a felajánlásokat, és folyamatosan kapják a rászoruló családok.

Archív fotónkon a tavalyi játékfesztivál arcfestő és kézműves foglalkozása
Fotó: archív

Sportos foglalkozásokat, kézműveskedést ­kínálnak a gyerekeknek

A legutóbbi közgyűlésen arról határoztak a képviselők, hogy mintegy 1,75 millió forinttal megemelik az intézmény éves költségvetését. A családsegítő szolgálat kulturális célú támogatásként igényelte ezt az összeget, az intézmény által biztosított szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatásokat igénybe vevő gyermekek, valamint azok családjai számára. Mészárosné Libor Ágnes elöljáróban elmondta, a tervek szerint együttműködési megállapodást kötnének a mozi új üzemeltetőjével, és a megszavazott támogatást mozijegyekre fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában