Életveszélybe is kerülhetnek

2020.08.29. 19:00

Hőgutát kapott a cica?

A nyári melegben az ember előszeretettel hűti felhevül testét a strandon – a kevésbé szerencsések pedig ventilátorral, klímával. Bár a macskák ügyesen választják ki a legárnyékosabb területeket a napközbeni ejtőzésre, ha hőgutát kapnak, életveszélybe is kerülhetnek.

Polgár Patrícia

A nyári melegben az ember előszeretettel hűti felhevült testét a strandon – a kevésbé szerencsések pedig ventilátorral, klímával. Bár a macskák ügyesen választják ki a legárnyékosabb területeket a napközbeni ejtőzésre, ha hőgutát kapnak, életveszélybe is kerülhetnek. Hogyan ismerhetjük fel, hogy kedvencünk veszélyben van? Feltűnő lehet, ha a száján át, a szokásosnál gyakrabban veszi a levegőt, írja a vaol.hu.

Ügyesen választanak árnyékos helyet a pihenéshez Fotó: Shutterstock

Hőguta esetén gyakran nyugtalanok, gyengék, kimerültek a kisállatok, emellett felléphet náluk hányás, láz, akár a sokk jelei is. Ha a fenti tüneteket tapasztaljuk cicánkon, vigyük hűvös, árnyékos helyre, itassuk meg, majd csavarjuk nedves törölközőbe, esetleg óvatosan zuhanyoztassuk le hideg vízzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában