Rekordszámú gyermek

2020.07.13. 12:00

Horgászverseny palacsintával

2020. július 11-én, szombaton gyermek-horgászversenyt rendezett a Kulcsi Horgász Egyesület, a település Hullám utca alatti dunai partszakaszán.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az idei már a hatodik alkalom, hogy horgászni hívták a gyerekeket és a családokat az egyesület tagja.

Céljuk most az volt, hogy a Duna partján élő gyermekeket kimozdítsák a karantén időszak bezártsága utána a szabadba, a friss levegőre. Törekvéseik ezúttal is remekül sikerültek, mert rekordszámú, huszonegy kishorgász családjaikkal, és sok nézelődő is úgy döntött, hogy a hűs szoba helyett a partot választja a rekkenő hőségben, és együtt tölti a szombat délelőtt. A Kulcsi Horgász Egyesület tagjai idén is hangulatos pikniket varázsoltak a verseny helyszínre. A vízpartot betöltötte a gyerekzsivaj és a partszakaszon vidám sokadalommal találkozhatott minden érdeklődő.

Hagyományosan zsíros kenyérrel és palacsintával, lángossal várták a versenyzőket, de a pandémiával kapcsolatos valamennyi előírást szigorúan betartották.

A versenyhelyek kisorsolása után minden versenyző elfoglalta a számára kijelölt pozíciót. A gyermek-horgászverseny szabályai szerint a felnőttek csak szerelni, csalizni, esetleg a leszakadt, beakadt horgok kigubancolásánál segíthettek, a legkisebbeknek leszedhették a halakat is.

A megmérettetés reggel nyolc óra harminc perctől tíz óra harminc percig tartott. Minden versenyző csak érvényes horgászengedély birtokában vehetett rész a versengésben. Az eredményeket a hivatalos mérlegelés után hirdették ki. Egy korcsoportban öt évestől tizenhárom éves korig versenyeztek a lurkók. Az éppen csak visszahúzódni kezdett Duna nem kényeztette el fogási rekordokat döntögetve a kis horgászpalántákat. Az első helyezett Posch Vince, a második helyezett Papp Martin lett, bronzérmes helyezést hárman értek el: Jónás Máté, Radnó Rita és Galina Anna. Minden versenyző emlékoklevelet, ajándékokat kapott, a dobogós helyezettek kupát is. A verseny végén az évek során már szokásossá vált, hogy versenyzők, szurkolók és rendezők közösen sülthalat lakomáznak, idén sajnos ez az előírásoknak megfelelően elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában